Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( κινηματογραφική διάσωση δύο ανηλίκων :: 6/2/2006 19:57:48) 

Οι πυροσβέστες κατέβασαν τα δύο ανήλικα παιδιά από τον πέμπτο όροφο οικοδομής στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης, όταν η φωτιά που ξέσπασε στον πρώτο όροφο είχε τυλίξει στις φλόγες τις σκάλες και τα διαμερίσματα του κτιρίου.

Πυροσβέστες τα κατέβασαν με κλιμακοφόρο από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας

Κινηματογραφική διάσωση δύο ανηλίκων

Του ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑ

Με κλιμακοφόρο όχημα κατέβασαν χθες το πρωί οι πυροσβέστες δύο ανήλικα παιδιά από τον πέμπτο όροφο οικοδομής στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης, αφού οι καπνοί από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον πρώτο όροφο είχαν τυλίξει τις σκάλες και τα διαμερίσματα του κτιρίου.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 11.25 το πρωί από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της πενταώροφης οικοδομής στην οδό Αναλήψεως 15. Το διαμέρισμα χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη εσωρούχων και λευκών ειδών και νοικιαζόταν από τον ιδιοκτήτη καταστήματος που λειτουργεί στο ισόγειο της οικοδομής. Εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν κανένας στην αποθήκη, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να πάρει γρήγορα διαστάσεις και να επεκταθεί σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου του κτιρίου. Ο αλλοδαπός ενοικιαστής του διαμερίσματος έλειπε και αυτός από το σπίτι του.

Στο σημείο έσπευσαν δεκατρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με σαράντα πέντε πυροσβέστες, καθώς και κλιμακοφόρο όχημα, ενώ διατάχθηκε η εκκένωση του κτιρίου. Οι κάτοικοι της οικοδομής βγήκαν στο δρόμο κατεβαίνοντας από τις σκάλες, χωρίς κανένας να κινδυνεύσει. Οι καπνοί, όμως, από τη φωτιά ήταν πυκνοί και οι πυροσβέστες αποφάσισαν να κατεβάσουν δύο ανήλικα παιδιά από τον πέμπτο όροφο με το κλιμακοφόρο όχημα, για να μην πάθουν δύσπνοια.

Δεξαμενή πετρελαίου

Η φωτιά έφτασε και στο φωταγωγό της οικοδομής, όπου βρισκόταν μία πλαστική δεξαμενή με πετρέλαιο θέρμανσης, που ανήκε στην ατομική μονάδα θέρμανσης που ήταν εγκαταστημένη στο διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου. Η δεξαμενή τυλίχτηκε στις φλόγες δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών. Τελικά, μετά από περίπου μία ώρα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε χωρίς να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς η αποθήκη εσωρούχων και βέβαια τα εμπορεύματα, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη το διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου, κυρίως ο χώρος της κουζίνας. Από τη φωτιά στη δεξαμενή μαύρισε ο φωταγωγός της οικοδομής και κάηκαν τα παράθυρα που έβλεπαν στο φωταγωγό. Το συνολικό κόστος των ζημιών υπολογίζεται σε 150.000 ευρώ. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες της πυρκαγιάς διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία.