Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( αγριες δολοφονίες :: 19/2/2006 21:10:05) 

Τα εγκλήματα αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ερευνώνται από την αστυνομία.

Εγκλήματα με θύματα ηλικιωμένους στην Καστοριά και στην Αθήνα

Αγριες δολοφονίες

Δύο άγρια εγκλήματα με θύματα ηλικιωμένους άνδρες αποκαλύφτηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Καστοριά και στην Αθήνα.

Νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς βρέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ένας 82χρονος συνταξιούχος. Ο άτυχος άντρας είχε μέρες να δώσει σημεία ζωής, γεγονός που ανησύχησε τα συγγενικά του πρόσωπα. Ορισμένοι από τους συγγενείς πήγαν στο υπόγειο διαμέρισμα, όπου ο 82χρονος διέμενε μόνος του, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς και οι ίδιοι αρχικά υπέθεσαν πως δεν ήταν εκεί. Στη συνέχεια ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και αργά το βράδυ του Σαββάτου ομάδα αστυνομικών μετέβη στην οικοδομή, όπου διέμενε ο υπερήλικας. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να σπάσουν την είσοδο του σπιτιού, για να διαπιστώσουν ότι ο ηλικιωμένος βρίσκονταν νεκρός μέσα στο δωμάτιό του. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ο ηλικιωμένος έφερε χτύπημα στο κεφάλι που είχε προκληθεί από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο και ήταν η αιτία που προκάλεσε το θάνατό του. Οι έρευνες της αστυνομίας για τα κίνητρα των δραστών στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση. Μέχρι χθες δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο 82χρονος να δολοφονήθηκε από άτομα που ήθελαν να τον ληστέψουν.

Στην Αθήνα

Χτυπημένος στο κεφάλι και δεμένος χειροπόδαρα βρέθηκε στο διαμέρισμά του, στην Κυψέλη της Αθήνας, ένας 70χρονος ιερέας. Τον άτυχο άντρα βρήκε νεκρό ο γιος του, ο οποίος ανησύχησε επειδή τις τελευταίες μέρες δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του. Έτσι μετέβη στο σπίτι όπου ο 70χρονος πατέρας του διέμενε μόνος, σε διαμέρισμα του έκτου ορόφου, στην οδό Ευβοίας 35, στην Κυψέλη. Εκεί βρήκε τον ηλικιωμένο νεκρό και δεμένο χειροπόδαρα με καλώδιο, πάνω σε έναν καναπέ. Για το φόνο ενημερώθηκε η Ασφάλεια, που άρχισε έρευνες για την υπόθεση. Το γεγονός ότι στο σπίτι του ηλικιωμένου ιερέα δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης οδήγησε τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως ο 70χρονος πιθανόν να γνώριζε τον δράστη και να του έχει επιτρέψει να μπει στο σπίτι του.