Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( πλημμύρισε η καβάλα :: 4/1/2006 21:36:24) 

Πλημμύρισε η Καβάλα

Εκτεταμένες πλημμύρες προκάλεσε στα παραλιακά δημοτικά διαμερίσματα Νέας Ηρακλείτσας και Νέας Περάμου του δήμου Ελευθερών η έντονη βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, που έπεφτε από νωρίς χθες το πρωί.

Λίγο μετά το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης δέχθηκε δεκάδες κλήσεις από κατοίκους και επαγγελματίες του δήμου Ελευθερών για άντληση των υδάτων, ενώ το ύψος των νερών της βροχής σε ορισμένα σημεία στην έδρα του δήμου, τη Νέα Πέραμο, ξεπέρασε ακόμη και το μισό μέτρο.

Τα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και μηχανήματα της νομαρχίας Καβάλας καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την άντληση νερών και τη διάνοιξη διόδων για τη διοχέτευσή τους στη θάλασσα. Πλημμυρισμένο είναι και το μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου Καβάλας - Νέας Ηρακλείτσας, στο ύψος του οικισμού του Παληού.

Συνεργεία της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» προσπαθούν να απομακρύνουν χώματα και πέτρες που παρέσυρε η βροχή, χωρίς όμως να παρατηρηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου από το ύψος του κόμβου του Αγίου Ανδρέα μέχρι τον κόμβο της Χρυσούπολης.