Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( καταδικάστηκαν αστυνομικοί ) 

Καταδικάστηκαν αστυνομικοί

Τρεις αστυνομικοί καταδικάστηκαν σήμερα από το τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών, κατηγορούμενοι για "δωροδοκία, υπόθαλψη εγκληματία, εκβίαση κατ' εξακολούθηση και διευκόλυνση παράνομης παραμονής αλλοδαπών στη χώρα μας".

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο ύστερα από ακροαματική διαδικασία πέντε ημερών καταδίκασε τον Γιάννη Πετρόγιαννη, 37 χρονών, σε φυλάκιση 4,5 ετών για δωροδοκία, εκβιασμό και υπόθαλψη εγκληματία, τον Θεόδωρο Σολωμίδη, 52 χρόνων, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για δωροδοκία και υπόθαλψη εγκληματία και τον Γιάννη Μπασδάνη, 50 χρόνων, σε φυλάκιση τριών ετών για δωροδοκία και εκβιασμό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις αστυνομικοί φέρονται ότι "πουλούσαν" προστασία σε μπαρ του Σιδηροκάστρου Σερρών, για να καλύψουν άνομες δραστηριότητες, όπως μαστροπεία και πορνεία. Ο ένας από τους αστυνομικούς, ο Γιάννης Πετρόγιαννης, είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 1994 επ' αυτοφώρω από συναδέλφους του, ενώ έπαιρνε 80.000 δρχ. από τον ιδιοκτήτη του μπαρ Π. Λεοντιάδη, για να μην αποκαλύψει ότι εργάζονταν σε αυτό Ρωσίδες "καλλιτέχνιδες", οι οποίες είχαν μπει παράνομα στη χώρα μας.

Κατά την προανάκριση, και από κασέτες που υπήρχαν, προέκυψε ότι ο Πετρόγιαννης είχε και συνεργούς, τους συναδέλφους του Θόδωρο Σολωμίδη και Ιωάννη Μπασδάνη, οι οποίοι "προστάτευαν" το ίδιο μπαρ. Οι Πετρόγιαννης και Μπασδάνης αποτάχθηκαν από το σώμα. Για τον δεύτερο εκκρεμεί και άλλη υπόθεση για συνεργασία του με Βούλγαρους δουλέμπορους και είναι ήδη προφυλακισμένος.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ο ιδιοκτήτης του μπαρ, η δίκη του οποίου διαχωρίστηκε και θα οριστεί νέα τακτική δικάσιμος.