Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Η αστυνομία του Στρασβούργου έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού, για να διαλύσει τους χιλιάδες λιμενεργάτες που πραγματοποιούσαν πορεία προς το ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο 24ωρων πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων του κλάδου τους. Από τις συγκρούσεις τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας σοβαρά, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και στο κτίριο του ευρωκοινοβουλίου.

Οι εργάτες, που προέρχονταν από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκεντρώθηκαν στο Στρασβούργο για να διαμαρτυρηθούν για τις αμφιλεγόμενες προτάσεις να ανοίξουν οι λιμενικές υπηρεσίες στον ανταγωνισμό. Εκείνοι που δεν ταξίδεψαν στη Γαλλία άφησαν τα εργαλεία τους και προχώρησαν σε απεργία, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στα μεγάλα λιμάνια από την Ελλάδα μέχρι τη Σουηδία.

Το Δεύτερο Πακέτο Προτάσεων για τα Λιμάνια της Ε.Ε. επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

Ανάμεσα στα μεγάλα λιμάνια που επηρεάστηκαν από την απεργία ήταν και του Ρότερνταμ στην Ολλανδία, της Αμβέρσας στο Βέλγιο, και της Χάβρης στη Γαλλία.