Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( συστηματική καταγραφή του κουτσουρεμένου από το κλάδεμα πρασίνου :: 16/1/2006 20:50:28) 

Συστηματική καταγραφή του κουτσουρεμένου από το κλάδεμα πρασίνου

Το μητρώο των πρώτων 50-60 δένδρων στην οδό Βαφοπούλου έχει πλέον δημιουργηθεί και στο τμήμα πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης έχει κατατεθεί πρόταση για τη δημιουργία μητρώου δένδρων σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης.

"Κάναμε μια εθελοντική εργασία, με στόχο να προστατέψουμε τα δένδρα της περιοχής, μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής", εξηγεί ο καθηγητής στο τμήμα Δασολογίας του ΑΠΘ Θεοχάρης Ζάγκας.

Το πρόβλημα σε έναν από τους ομορφότερους δρόμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ξεκίνησε, όταν συνεργεία της διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης κλάδεψαν πολύ τα δένδρα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα και σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή τους αλλά και την αισθητική ενός δρόμου που θεωρείται από τους πιο όμορφους της περιοχής.

Επί σχεδόν ένα χρόνο ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Πρασίνου Θεσσαλονίκης Θεοχάρης Ζάγκας και φοιτητές από το τμήμα του μελέτησαν την επικινδυνότητα του κάθε δένδρου ξεχωριστά, έκαναν την αξιολόγησή τους σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί και τη χρησιμότητά του και συνέταξαν ειδική μελέτη, την οποία υπέβαλε όχι μόνο στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου αλλά και στην επιτροπή των κατοίκων της περιοχής.