Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Υπόγειο κρεοπωλείο, που λειτουργούσε σε ιδιωτικό χώρο απέναντι από τη Βαρβάκειο αγορά, σφράγισε χθες ο δήμος Αθηναίων, μετά τους ελέγχους που διενήργησε η νομαρχία Αθηνών παρουσία του εισαγγελέα υπηρεσίας, αστυνομικής δύναμης και του προέδρου της Βαρβακείου, κ. Τσιρώνη. Οι κτηνίατροι δέσμευσαν 152 κιλά κρέατος, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα και θα καταστραφούν.

Οι επόπτες δημόσιας υγείας διαπίστωσαν απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και στην υγειονομική έκθεση μηνύσεως που κατέθεσαν στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι εντόπισαν ρυπαρό δάπεδο και τοίχους μουχλιασμένους, ποντικούς, κατσαρίδες και αράχνες, ψυγεία εκτός λειτουργίας, σκονισμένα και με ευρωτίαση στο εσωτερικό τους.

«Το κατάστημα, δηλαδή ο χώρος αυτός με τον πάγκο, βρίσκεται έξω από το δημοτικό χώρο, είναι σε ιδιωτικό χώρο και μετά από απόφαση του νομάρχη Αθηνών, ο δήμος προχωρεί άμεσα στη σφράγισή του. Οι έλεγχοι γίνονται και πρέπει να γίνονται από τη νομαρχία, είτε σε δημοτικούς είτε σε ιδιωτικούς χώρους, όπως αυτός, γιατί είναι απαράδεκτο ένας ασυνείδητος επαγγελματίας να σπιλώνει ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο γίνεται εδώ στην αγορά», δήλωσε ο αναπληρωτής δήμαρχος Αθηναίων Θόδωρος Σκυλακάκης.