Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( διαμαρτυρίες για τον αστυνομικό διευθυντή ) 

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Διαμαρτυρίες για τον αστυνομικό διευθυντή

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί της δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, διαδήλωσαν χθες στη Μυτιλήνη. Από το εργατικό κέντρο, όπου και συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί, με πορεία, έφτασαν στο υπουργείο Αιγαίου. Εκεί επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, το οποίο και κατέλαβαν συμβολικά μέχρι τη μία το μεσημέρι.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής φώναζαν συνθήματα εναντίον του αστυνομικού υποδιευθυντή, Μιχάλη Κουφέλου, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια εκτελούσε χρέη διευθυντή στο νομό. Τον κ. Κουφέλο καταγγέλλουν ως υπεύθυνο για τις διώξεις συνδικαλιστών της Λέσβου, ενώ στο παρελθόν η ΠΟΑΣΥ είχε καταγγείλει πως, αντί να ασχολείται με τα καθήκοντά του, λειτουργούσε μονάδα εκτροφής βοοειδών!

Στη συγκέντρωση, εκτός από τους αστυνομικούς, συμμετείχαν και εκπρόσωποι φορέων της Λέσβου, ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, αλλά και παράγοντες της αυτοδιοίκησης από όλη τη Λέσβο.

Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε και θυροκολλήθηκε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, Δημήτρη Κυριαζίδη, καταγγέλλεται "ο εκτελών χρέη διευθυντή" ως "εγκαθιδρυτής ενός ιδιότυπου αστυνομικού καθεστώτος για προσωπικό του όφελος" και ότι "μεθόδευσε μια σειρά διώξεων σε βάρος του προεδρείου της ΄Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, γιατί αυτή δημοσιοποίησε παράτυπες και παράνομες πράξεις του". Σε άλλα σημεία του ψηφίσματος γίνεται αναφορά στην κατάσταση, που επικρατεί στη Λέσβο, λόγω της ενασχόλησης του αστυνομικού διευθυντή με "παράτυπες εξωυπηρεσιακές δραστηριότητες", καθώς και στην "αποσιώπηση παράνομων και παράτυπων πράξεων αστυνομικών", πάντα από τον Μιχάλη Κουφέλο.

Το ψήφισμα καταλήγει με την προτροπή προς την εισαγγελική αρχή "να παρέμβει για όσα διαδραματίζονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά".

Με ανακοίνωσή του ο νομάρχης Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, σημειώνει ότι προκαλούν "θλίψη τα σημερινά γεγονότα, τα οποία δημιούργησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στη Μυτιλήνη" και υπογραμμίζει ότι "η κινητοποίηση έγινε στο όνομα της συναδελφικής συνδικαλιστικής αλληλεγγύης, παρασιωπώντας με κραυγαλέο τρόπο ότι ο πρόεδρος της ΄Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου έχει καταδικαστεί από πρωτοβάθμιο ποινικό δικαστήριο για παράνομη χρήση του υπηρεσιακού του περιστρόφου, με σκοπό την απειλή κατά πολίτη, αλλά και κατ' επανάληψη έχει καταδικασθεί για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα από πειθαρχικά όργανα της υπηρεσίας του". Τέλος, ο κ. Βουνάτσος εξέφρασε "την αμέριστη συμπαράστασή του στον επιθεωρητή της ΕΛΑΣ Βορείου Αιγαίου, Γιώργο Σπηλιωτόπουλο, και στον αστυνομικό διευθυντή Λέσβου της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Κουφέλο, καθώς και στο σώμα των αστυνομικών, οι οποίοι τιμούν τη στολή τους".