Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

"Εισβολή"…

Ήταν μεσημέρι και η μαθητική πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας "εισέβαλαν" δύο αστυνομικοί με πλήρη εξάρτυση, οι οποίοι ζήτησαν αν είναι δυνατό να παρακολουθήσουν σε μία από τις τηλεοράσεις το "Κανάλι 5". Η εμφάνιση και το αίτημά τους προκάλεσε έκπληξη στους υπαλλήλους του γραφείου και τους δημοσιογράφους, οι οποίοι ρώτησαν με εύλογη απορία: "Γιατί, μεταδίδει επεισόδια από την πορεία;". Η έκπληξη των παρισταμένων έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν άκουσαν την απάντηση: "Ποια επεισόδια, μωρέ, το χρηματιστήριο θέλουμε να δούμε…".

Τα δύο νεαρότατα όργανα της τάξης παρακολούθησαν με την άνεσή τους το χρηματιστήριο και αποχωρώντας ο ένας από αυτούς είπε στους άναυδους δημοσιογράφους: "Αν περιμέναμε να ζήσουμε από το μισθό μας, θα ήμασταν ήδη πτώματα… Πάντως, αν θέλετε να βγάλετε κανένα φραγκάκι, ακούστε με. Αγοράστε Χίος, Εμπορική και Ζάχαρης…".

Όπως προκύπτει, το σύνθημα οι "μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη" καταχωρείται πλέον στην κατηγορία των παρωχημένων. Σήμερα οι "μπάτσοι" αγοράζουν μετοχές…