Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( επιστροφή στη σκληρή δουλειά ) 

Κ. Καραμανλής

ΜΙΚΡΗ Η "ΑΝΑΠΑΥΛΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Επιστροφή στη σκληρή δουλειά

Βασική προτεραιότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

ΑΘΗΝΑ.-

Για τα καλά μπαίνει στη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές του διακοπές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.

Έπειτα από ένα μικρό σταθμό στη Μύκονο, όπου διαθέτει δικό του σπίτι, ο Κώστας Καραμανλής, έχοντας περάσει τον περισσότερο από το χρόνο των καλοκαιρινών του διακοπών στο Μαγγανάρι της Ίου, επιστρέφει στη Ρηγίλλης με πρώτη προτεραιότητα την αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου, μια υπόθεση που θα σημάνει πολλά γι' αυτόν, αφού είναι η πρώτη από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της προεδρίας του κόμματος.

Πέρα από τις δημοτικές εκλογές, για τις οποίες ο κ. Καραμανλής θα συγκαλέσει άμεσα την επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα φροντίσει για μια "μίνι" ανασύνταξη στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος, όσο αυτή μπορεί να γίνει εν μέσω θέρους, ζητώντας από τους βουλευτές του που μετέχουν στο δεύτερο θερινό τμήμα "σκληρή δουλειά και στενή παρακολούθηση" των νομοσχεδίων, αλλά και να επικεντρωθεί η κριτική προς την κυβέρνηση σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων αλλά και σε κοινωνικά θέματα.

Πάντως, τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο Κώστας Καραμανλής φεύγοντας για το Μαγγανάρι τον περιμένουν και πάλι στη Ρηγίλλης.

Συζητήσεις και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εμφάνιση του πρώην αντιπροέδρου του κόμματος, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, στα "καμένα" -η Πεντέλη ανήκει στην εκλογική του περιφέρεια-, που συνοδεύθηκε από την πρώτη παρέμβαση που έκανε και το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή, το οποίο με καταχωρήσεις του στον Τύπο διατυπώνει δέκα προτάσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πυρκαγιές.

Πονοκέφαλος παραμένουν για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα εν όψει των δημοτικών εκλογών, οι διαγραφέντες βουλευτές. Ο κ. Καραμανλής δέχεται εισηγήσεις συνεργατών του να δεχθεί και πάλι στην κοινοβουλευτική ομάδα τους Πέτρο Τατούλη, Νίκο Κάκκαλο και Αναστάση Παπαληγούρα, που είχαν τιμωρηθεί με διαγραφή ενός έτους.

Προσέγγιση με την ΠΟΛΑΝ

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό και για τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς φάνηκε κάποιου είδους "συνεργασία" με τη Νέα Δημοκρατία, σε επίπεδο δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Ωστόσο, ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, συνταγματολόγος και βουλευτής Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "διάλεξε και τράβηξε το δικό του δρόμο και η συνεργασία στις δημοτικές εκλογές δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια συνεργασία με το ΚΚΕ".

Την τακτική της συνέντευξης σε εφημερίδα επέλεξε και ο Μιλτιάδης Έβερτ. Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει δηλώσει ότι δε σχεδιάζει να επανέλθει στην προεδρία αλλά θα παρεμβαίνει όποτε το κρίνει σκόπιμο, εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης εστιάζοντας την κριτική του στις ευθύνες για τις πρόσφατες πυρκαγιές.