Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( μείωση δαπανών με τη λίστα φαρμάκων ) 

Μείωση δαπανών με τη λίστα φαρμάκων

Το ταμείο "κέρδισε" 14 δισ. και οι ασφαλισμένοι 2 δισ. - Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, δρομολογείται η διαδικασία σύστασης πρωτοβάθμιων επιτροπών, για την τοποθέτηση ατόμων ειδικών κατηγοριών σε θέσεις απασχόλησης

ΑΘΗΝΑ.-

Οικονομική "ανάσα" φαίνεται πως προκάλεσε στον ΟΓΑ η εφαρμογή της λίστας φαρμάκων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε χτες η διοίκηση του Οργανισμού. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, οι δαπάνες του ΟΓΑ για την αγορά φαρμάκων στη διάρκεια του περασμένου έτους μειώθηκαν κατά 15,75%, σε σχέση το 1997. Η μείωση (που είναι της τάξης των 14 δισ. δρχ., σύμφωνα με την διοίκηση του Οργανισμού) οφείλεται στην εφαρμογή της λίστας φαρμάκων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, εξάλλου, μειώθηκε κατά 2 δισ. και η δαπάνη της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων.

Απασχόληση ΑΜΕΑ

Στο μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, συγκροτήθηκαν χτες οι δύο δευτεροβάθμιες επιτροπές, που, βάσει του νόμου 2643/98, εξετάζουν την τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας ατόμων ειδικών κατηγοριών. Παράλληλα, δρομολογείται η συγκρότηση και των πρωτοβάθμιων επιτροπών, οι οποίες θα έχουν έδρα τις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Καβάλα, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα, την Αθήνα, τον Πειραιά και το Ηράκλειο, οι οποίες θα δέχονται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων αμέσως μετά την προκήρυξη των θέσεων.