Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Στην Αθήνα βρέθηκαν οι αρχηγοί των κρατών της Βαλκανικής στις 27 Ιανουαρίου 1976, όπως αναφέρει και η "Μακεδονία" της εποχής. Συγκεκριμένα, στον κεντρικό τίτλο διαβάζουμε: "Σε ατμόσφαιρα φιλίας και κατανοήσεως - Η Διαβαλκανική άρχισε". Στον υπότιτλο επισημαίνεται: "Στόχος της, η εμπιστοσύνη, η συνεργασία και η πρόοδος των λαών της χερσονήσου - Η προσφώνηση του κ. Καραμανλή και οι ομιλίες των αρχηγών των αντιπροσωπειών". Αναλυτικότερα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται: "Η Διαβαλκανική διάσκεψη ήρχησε τις εργασίες της ουσιαστικά το απόγευμα, με πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας, κεκλεισμένων των θυρών. Προηγήθη ανεπίσημη συνάντηση των αρχηγών των αντιπροσωπειών και των κυριοτέρων συνεργατών τους, κατά την οποία συνεζητήθησαν προκαταρκτικά ωρισμένα οργανωτικά θέματα. Στην συνεδρίαση προήδρευσε ο αρχηγός της βουλγαρικής αντιπροσωπείας. Η συνεδρίασις αφιερώθηκε στην κατάρτιση της ημερησίας διατάξεως της διασκέψεως".

Στο δεύτερο θέμα διαβάζουμε: "Μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας - Χωρίς τελική συμφωνία έληξαν οι συνομιλίες για τον εναέριο χώρο - Σημειώθηκε όμως πρόοδος, τονίζεται στο ανακοινωθέν - Υπάρχουν ελπίδες κατά την πέμπτη φάση τους".

Από την τοπική θεματολογία:: "300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί - Επεισόδια στη Σταυρούπολη κατά την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων - Έγινε επίθεση κατά των χωροφυλάκων - Συνελήφθησαν 11 άτομα κατηγορούμενα για στάση και αντίσταση". Και από το αστυνομικό δελτίο: "Πατέρας εξ παιδιών στην Αττική - Της τίναξε τα μυαλά γιατί μετά 35ετή διάσταση δεν έδινε διαζύγιο".