Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

"Τέρμα στον επικίνδυνο θόρυβο - Δεν θεραπεύει το νερό της Κω, γνωμάτευσε το ανώτατο υγειονομικό συμβούλιο" είναι ο κεντρικός τίτλος της "Μ" της 14ης Φεβρουαρίου 1976. Στο ρεπορτάζ διαβάζουμε: "Θα κατασχεθή κάθε ποσότητα που διατίθεται - Απαγορεύεται η διακίνησή του - Στα δικαστήρια οι παραβάται".

Το δεύτερο θέμα του πρωτοσέλιδου της "Μ" εκείνης της ημέρας αναφέρεται στην ποινική δίωξη των προσώπων που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τις ταραχές στα Σπάτα. Στον τίτλο διαβάζουμε: "Διευρύνεται η δικαστική έρευνα - Διώκονται ποινικά και οι υποκινηταί των ταραχών στα Σπάτα - Αυστηρά, προειδοποιεί η κυβέρνηση, θα πατάσσονται αναρχικές εκδηλώσεις".

Στα κονδύλια για τα πανεπιστήμια αναφέρεται το επόμενο θέμα: "Από τις δημόσιες επενδύσεις 267.000.000 δραχμές στο πανεπιστήμιο και ΚΑΤΕ Θεσσαλονίκης - 32.000.000 στο πανεπιστήμιο Θράκης, 500.000 στη Βιομηχανική και 1.000.000 στη Σχολή Υπομηχανικών".

Στα νέα από το εξωτερικό, κεντρικό θέμα αποτελεί το σκάνδαλο το οποίο είχε ξεσπάσει στην βιομηχανία αεροσκαφών Λόκχιντ. Στον τίτλο διαβάζουμε: "Για το σκάνδαλο των δωροδοκιών υπέβαλαν παραιτήσεις οι επικεφαλής της εταιρίας Λόκχηντ - Ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής - Οι ανακρίσεις στην Τουρκία, την Ιταλία και την Ισπανία".