Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Στην ενδοκομματική κρίση της ΝΔ που αφορά την αποπομπή του βουλευτή Ιπ. Σαβούρα αναφέρεται το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας «Μακεδονία» στις 14 Ιανουαρίου 1976. Ο κεντρικός τίτλος γράφει: «Αναζητούνται στην Αθήνα - Κρυψώνες με όπλα υπάρχουν και αλλού;». Στον υπότιτλο επισημαίνεται: «Η αστυνομία συνεχίζει τις εντατικές έρευνες - Θα αρθεί η ασυλία του κ. Σαβούρα εφ' όσον το ζητήση ο εισαγγελεύς».

Στο ρεπορτάζ διαβάζουμε: «Η γενική ασφάλεια Αθηνών, η οποία διενεργεί υπό την εποπτείαν εισαγγελέως τας ανακρίσεις διά το οπλοστάσιον του βουλευτού κ. Σαβούρα, διευρύνει ως εγνώσθη τας έρευνάς της προς την κατεύθυνσιν της αναζητήσεως και άλλων κρυψώνων με όπλα εις την περιοχήν της πρωτευούσης. Ετονίζετο ότι η ανεύρεσις των όπλων Σαβούρα δεν εδημιούργησε μόνο θέμα γύρω από τον ίδιο και το περιβάλλον του, αλλά άνοιξε και άλλες πλευρές και προς αυτές στρέφεται η έρευνα».

Στο δεύτερο θέμα της εφημερίδας διαβάζουμε: «Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα - Καθολική διαμαρτυρία στις πόλεις του Έβρου για την εγκατάλειψη». Στον υπότιτλο υπογραμμίζεται: «Κλειστά σήμερα όλο το 24ωρο καταστήματα και επιχειρήσεις».

Από το εξωτερικό δελτίο είναι το επόμενο θέμα: «Εξεδώθη ανακοίνωσις - Ο Σμιθ αντιτίθεται στην κατοχή υπό των Τούρκων του 40% της Κύπρου - Το εδήλωσε στην εκτελεστική επιτροπή του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος». Επίσης διαβάζουμε: «Άρχισαν οι συνομιλίες για τον εναέριο χώρο του Αιγαίου - Μετέχουν Έλληνες και Τούρκοι εμπειρογνώμονες».