Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Να περιορίσει ο λαός τις αξιώσεις του, προκειμένου να ενισχυθεί η άμυνα και να ενισχυθεί η οικονομία, ζητούσε σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια, η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της "Μ" στις 11 Ιανουαρίου του 1976. Το άρθρο της εφημερίδας συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι "το κυβερνητικό επενδυτικό πρόγραμμα αναμορφώθηκε και η κυβέρνηση δηλώνει ρητά ότι θα γίνουν μόνο έργα άμεσης ανάγκης και μεγάλης αποδοτικότητας".

Μάλιστα, γίνεται λόγος και για τα 9 εκατ. δολάρια που παραχώρησε στην Ελλάδα, υπό μορφήν δανείου, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με στόχο τη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας μας. Σύμφωνα με τη "Μ", τα 5 εκατ. δολάρια επρόκειτο να δαπανηθούν για τη κατασκευή του εργοστασίου καλωδίων στο Βόλο, ενώ τα υπόλοιπα 4 εκατ. θα αξιοποιούνταν για την κατασκευή εργοστασίου τσιμέντου στο Καμάρι.

Στο αστυνομικό δελτίο, διαβάζουμε ότι καταδικάστηκαν από το στρατοδικείο σε 7 χρόνια ο Ιωαννίδης και σε 18 μήνες ο Χατζηζήσης -για τα αρχεία της ΕΣΑ και τον βασανισμό του Μήνη ο πρώτος και για τον βασανισμό του Μαντούβαλου ο δεύτερος. Ακριβώς παρακάτω, η "Μ" αναφέρει ότι, μετά από μήνυση, άλλοι 10 αστυνομικοί θα δικάζονταν τον προσεχή Μάρτιο στην Πάτρα για βασανιστήρια, ενώ ακόμα τρεις κατηγορούνταν και για κλοπή βιβλίων.