Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Στην ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ αναφέρεται το πρωτοσέλιδο της "Μ" την 31η Ιανουαρίου 1976. Στον κεντρικό τίτλο διαβάζουμε: "Κατακρίνεται ο πολιτικός εκβιασμός - Σ' ένα μήνα τελική απόφαση - Γαλλία και Ιταλία θα επιμείνουν στην άμεση ένταξη της Ελλάδος". Στον υπότιτλο αναφέρεται: "Σθεναρά η υποστήριξη και της Δυτ. Γερμανίας, αλλά υπό όρους - Ο Σόουμς δεν αναφέρθηκε στο ΝΑΤΟ". Και στο ρεπορτάζ: "Αποφασιστικόν ρόλον επί του θέματος της εισδοχής της Ελλάδος εις την ευρωπαϊκήν οικονομικήν κοινότητα θα έχει κατά την γνώμην της κυβερνήσεως το συμβούλιον των υπουργών των εννέα χωρών της ΕΟΚ, το οποίον θα συνέλθη εντός του Φεβρουαρίου".

Στο δεύτερο θέμα της "Μ" επισημαίνεται: "Υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή - Μεγάλη σύσκεψη για την άμυνα - Εξετάστηκαν η μαχητική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων και τα προγράμματα των εξοπλισμών". Επίσης: "Σήμερα στη Βέρνη - Για το Αιγαίο νέα φάση συνομιλιών - Η πρώτη συνάντηση στη Ρώμη είχε ναυαγήσει - Οι τουρκικές διεκδικήσεις και το θέμα των χωρικών υδάτων".

Από το αστυνομικό δελτίο: "Για την περιστολή του εγκλήματος - Έφοδοι της αστυνομίας έγιναν νύχτα στη Θεσσαλονίκη - Σε καμπαρέ και άλλα 'ευπαθή' σημεία - Έλεγχος σε 67 ύποπτους - Βρέθηκαν φυγόπονοι και κλέφτες - Οι έρευνες σε Αθήνα και Πειραιά". Και: "Το μεταπροσεχές Σάββατο - Το σκήνωμα του Κυρίλλου θα εναποτεθή στο ναό Αγ. Δημητρίου".