Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Σε δικαστική έρευνα για όπλα αναφέρεται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" (η "Μακεδονία" δεν κυκλοφορούσε τότε, όπως και σήμερα, κάθε Δευτέρα) στις 13 Ιανουαρίου 1976. Στον κεντρικό τίτλο διαβάζουμε: "Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τα όπλα". Στον υπότιτλο διαβάζουμε: "Θα αρθή η ασυλία του κ. Σαβούρα;".

Αναλυτικότερα, στο ρεπορτάζ διευκρινίζεται: "Οι ανακρίσεις του κτηνιάτρου και βουλευτού της 'Νέας Δημοκρατίας', κ. Ιππ. Σαβούρα, οι οποίες διεξήχθησαν από τη γενική ασφάλεια Αθηνών, τερματίστηκαν, η δε σχηματισθείσα δικογραφία θα διαβιβασθεί στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών κ. Σπύρο Κανίνια, διότι στην αρμοδιότητά του πλέον ανήκει το δημιουργηθέν θέμα της παράνομης κατοχής όπλων εκ μέρους του εν λόγω βουλευτού".

Στο δεύτερο θέμα της εφημερίδας διαβάζουμε: "Ο Ασλανίδης θα εκδοθεί σε 10 μέρες; - Στις 22 Ιανουαρίου συζητείται η σχετική αίτηση των ελληνικών αρχών". Αναλυτικότερα επισημαίνεται: "Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές της Ιταλίας θα αποφανθούν σύντομα για την έκδοση στην χώρα μας του φυγόδικου πρώην γενικού γραμματέως αθλητισμού, Κων. Ασλανίδη, ο οποίος κατηγορείται για διάφορα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου".

Το επόμενο θέμα είναι από το εξωτερικό δελτίο: "Χάος στον Λίβανο - Δεν υπάρχει ουσιαστικά κυβέρνηση - Νέες σφαγές χθες και προχθές". Επίσης διαβάζουμε: "Καταδικάζεται η δράση της CIA στην Λατινική Αμερική - Από το δικαστήριο Ράσσελ". Τέλος, για τα ελληνοτουρκικά επισημαίνεται: "Σήμερα αρχίζει ο δεύτερος γύρος συνομιλιών για το θέμα του Αιγαίου;".