Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Στην αμυντική θωράκιση της Κρήτης αναφέρεται το πρωτοσέλιδο της "Μ" στις 17 Ιανουαρίου 1976. Στον τίτλο διαβάζουμε: "Πάνοπλη η Κρήτη, για την εθνική όμως άμυνα - Υπό ελληνική διοίκηση όλες οι βάσεις". Στον υπότιτλο αναφέρεται: "Τα δύο σοβιετικά αγκυροβόλια είναι ανατολικά και δυτικά της - Παρερμηνεύτηκε δήλωση του Αβέρωφ για την υποθετική προστασία τους". Αναλυτικότερα, στο ρεπορτάζ επισημαίνεται: "Θέλουμε την Κρήτη πάνοπλο για να μπορεί να αμυνθή εναντίον οιουδήποτε θελήση να την χρησιμοποιήση παρά την θέλησή της", δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Αβέρωφ, στη Βουλή, απαντών εις επερώτησιν βουλευτού της 'ΕΚ-ΝΔ'. Και πρόσθεσε ότι όλες οι βάσεις της, όπως και οι λοιπές στην Ελλάδα βάσεις τελούν υπό ελληνική διοίκηση και θα χρησιμοποιηθούν εις περίπτωσιν πολέμου για την εθνική άμυνα. Απαντών ειδικώς εις την ερώτησιν πώς θα χρησιμοποιηθή το πεδίον βολής Κρήτης, είπε πως τούτο εξαρτάται από το στρατόπεδον εις το οποίον θα ευρίσκεται η Ελλάς. Και προσέθεσε λογοπαικτικώς ότι, εάν ανήκη τότε εις το ανατολικόν, θα προστατεύσει πιθανώς τα δύο ρωσικά αγκυροβόλια".

Στο δεύτερο θέμα διαβάζουμε: "Κύμα κακοκαιρίας στη Βορ. Ελλάδα μετά την πρωτοφανή καλοκαιρία - Χιόνια, βροχές και διακοπή συγκοινωνιών - Επτά υπό το μηδέν στην Κοζάνη - Τρικυμία στο Αιγαίο".

Σε άλλο θέμα αναφέρεται: "Παρουσία εισαγγελέως - Συνελήφθη την νύκτα ο Κωνσταντόπουλος και δικάζεται σήμερα - Για άρθρο που χαρακτηρίστηκε ότι κλονίζει την πίστη προς το στράτευμα".