Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Στη δίκη δύο δημοσιογράφων, οι οποίοι κατηγορούνταν για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του Τύπου, αναφέρεται το κεντρικό θέμα της "Μ" στις 21 Ιανουαρίου 1976. Στον κεντρικό τίτλο διαβάζουμε: "Υπό την ανοχή των αστυνομικών οργάνων - Προκλήσεις και έκτροπα των χουντικών στη δίκη". Στον υπότιτλο επισημαίνεται: "Προπηλάκισαν τον Εγκολφόπουλο, εξύβρισαν μάρτυρες κατηγορίας και κακοποίησαν δημοσιογράφους - Έντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως - Καλούν την κυβέρνηση να λάβη αμέσως μέτρα".

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται: "Επίδειξιν θρασείας προκλητικότητας και τρομακτικών μεθόδων έκαμαν οι χουντικοί εις την δίκην του δημοσιογραφικού εκπροσώπου των. Προπηλάκισαν τον ναύαρχον Εγκολφόπουλο, εξύβρισαν χυδαίως άλλους μάρτυρας κατηγορίας, εκακοποιήσαν δημοσιογράφους, απεδοκίμασαν την κυβέρνησιν και εχειροκρότησαν τον Κωνσταντόπουλον. Και όλα αυτά υπό την ανοχήν της αστυνομίας. Έντονος εξεδηλώθη αμέσως η αντίδρασις όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολιτεύσεως, τα οποία διά των δηλώσεών τους επιρρίπτουν τας ευθύνας εις την κυβέρνησιν, διότι δεν ενέπνευσεν εις τα όργανα της τάξεως τον σεβασμόν προς το πολίτευμα και προς τα δικαιώματα του λαού". Για το ίδιο θέμα διαβάζουμε: "Η δίκη - Οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και η απολογία Κωνσταντόπουλου".

Στο δεύτερο θέμα της "Μ" αποκαλύπτεται: "Ονομαστικοί πίνακες - Οι πράκτορες της CIA και της ΚΑ-ΓΚΕ-ΜΠΕ στην Ελλάδα - Πού υπηρέτησαν κατά καιρούς με τη διπλωματική τους κάλυψη".