Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Κριτική μουσικής

( μία από τις καλύτερες συλλογές των τελευταίων χρόνων. ) 

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (POLYGRAM)

Μία από τις καλύτερες συλλογές των τελευταίων χρόνων.

Ένα παγκόσμιο μουσικό χωριό, που κρύβει 24 μουσικά διαμάντια.

Η αυλαία ανοίγει με τον Angelo Branduardi (Vanita di vanita), τους Madredeus (O pastor), ενώ η συνέχεια είναι ακόμη πιο συναρπαστική με τους Dead Can Dance, Sacred Spirit II, Vanessa Mae, Barry Adamson, Πυξ Λαξ, Νίκο Πορτοκάλογλου, Γιώργο Χριστιανάκη, Enigma, Ian Anderson, Mike Oldfield κ.ά.

Μουσικές και μουσικοί που δε χρειάζονται συστάσεις και που μας ταξιδεύουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

CHRIS REA - THE BLUE CAFE (WARNER)

Εδώ και είκοσι ολόκληρα χρόνια, από το ξεκίνημα της καριέρας του, ο CHRIS REA, από τους πιο δημοφιλείς Βρετανούς καλλιτέχνες, κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα νέο άλμπουμ καταφέρνει να αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας, πολύ περισσότερο βέβαια όλων εκείνων που είναι αθεράπευτα ρομαντικοί.

Με ένα πλούσιο παρελθόν, Wired to the moon, I can hear your heart beat, On the beach, Josephine, The road to hell και μετά το πετυχημένο La passione, ο Chris Rea παρουσιάζει το Blue Cafe, το 17ο άλμπουμ του στη σειρά (ζωή να έχει), με τραγούδια ρυθμικά και μπαλάντες στον ίδιο γνώριμο χαρακτηριστικό ήχο. Blue Cafe, γιατί μύρισε άνοιξη.

GRAIG ARMSTRONG - THE SPACE BETWEEN US (VIRGIN)

Έχει συνεργαστεί με τους U2 και τη Madonna. Είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τους Massive Attack και τη μουσική της ταινίας Romeo + Juliet.

Συνθέτης κλασικής μουσικής, ο Σκοτσέζος GRAIG ARMSTRONG με τα τραγούδια του μας παρασύρει σ' ένα μοναδικό ατμοσφαιρικό κόσμο, όπου ξεδιπλώνει το πολυσύνθετο ταλέντο του, χωρίς να στοχεύει στην επιτυχία που όμως χτυπά την πόρτα του. Μην αρνηθείτε την πρόσκλησή του.

MADREDEUS - O PARAISO (EMI)

Η επιστροφή των MADREDEUS που ευτυχώς είχαμε την τύχη να τους απολαύσουμε ζωντανά στη Θεσσαλονίκη και τους οποίους πολύ σύντομα θα έχουμε και πάλι κοντά μας.

Το ξεκίνημά τους γνωστό, με την παγκόσμια αναγνώριση που τους χάρισε το O Pastor από το άλμπουμ τους EXISTIR.

Ακολούθησαν το O Espirtito da paz και το Aida που πλημμυρίζει με ήχους την ταινία του Wim Wenders Lisbon Story.

Στην καινούργια τους δουλειά που έχει τίτλο O Paraiso, η χαρισματική σε παρουσία και φωνή Teresa Salqueiro ξεδιπλώνει όλες τις ικανότητές της, οδηγώντας μας σε γνώριμα, αλλά μαγικά μονοπάτια, εκεί που το κάθε βήμα συναντά και μία τρυφερή έκπληξη.