Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΔΙΣΚΟΙ ΕΚΤΟΣ

1. WIM MERTENS-BEST OF (EROS)

Μας μάγεψε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στη συναυλία που έδωσε στην Αποθήκη του Μύλου. Ο Mertens μαζί με τον Michael Nyman είναι οι πιο δημοφιλείς Ευρωπαίοι μινιμαλιστές συνθέτες.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε και το Nyman σε συναυλία που είχε δώσει στον ίδιο χώρο μια καλοκαιρινή νύχτα. Ο Mertens είναι πιο "γλυκός", πιο "τρυφερός" είναι περισσότερο λυρικός και οι 13 συνθέσεις του άλμπουμ είναι το καλύτερο δείγμα της δουλειάς του. Το Best of περιέχει το κλασικό πια Struggle for pleasure, το Birds for the mind, τα 4 mains, Maximizing the audience και το καινούριο Horse nature. Αξίζει!

2. NINO ROTA-MUSIC FOR FILMS (SONY)

Μία ακόμη συλλογή με κινηματογραφική μουσική του Nino Rota. Αυτή τη φορά όμως, οι συνθέσεις ηχογραφήθηκαν με τη φιλαρμονική ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνο, με διευθυντή ορχήστρα τον Riccardo Muti. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Ο δίσκος παίζει και ακούμε τη μουσική, που έγραψε το N. Rota για τις ταινίες του Federico Fellini, La dolce vita (΄5p), 8 1/2 (΄62), Prova d' orchestra (΄78), του Luchino Visconti, Rocco e l skoi Fratelli (΄60), Il Gatopardo (΄61) και του Francis Ford Copolla, The Godfather (΄72). Μαγεία!

3. KENNY G-GREATEST HITS (BMG)

Τα άπαντα… ή σχεδόν τα άπαντα του κορυφαίου Αμερικανού σαξοφωνίστα που πρόσφατα μπήκε και στο βιβλίο ρεκόρ των Guiness καθώς έπαιξε για 45 ολόκληρα λεπτά την ίδια νότα στο σαξόφωνό του.

Στη συλλογή αυτή υπάρχουν οι καλύτερες στιγμές της 15χρονης καριέρας του.

Από το Song bird, το Havana στα Every time I close my eyes με τον Babyface, You send me με τον Michael Bolton, All the way, One for my baby με τον Frank Sinatra, Braxton και By the time this night is over με τον Peabo Bryson. Μεγάλες στιγμές!

4. CHICAGO-HEART OF CHICAGO 1967-97 (WARNER)

30 χρόνια τραγούδια με πάνω από 40 εκατομμύρια πωλήσεις, από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής οι Chicago ξανά στην επικαιρότητα με την πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή τους με 13 από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Make me smile, Hard to say I'm sorry, Hard habit to break, Will you still love me, τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο, αλλά και δύο νέες συνθέσεις, The only one σε παραγωγή Lenny Kravitz και Here in my heart, όλα στους κτύπους της καρδιάς των Chicago. Ακούστε τους!