Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

* Θα χρειαστεί λίγη ώρα, για να σπάσει ο πάγος μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του οικοδεσπότη του στο Πεκίνο. Γιατί μέχρι πρότινος οι Κινέζοι υποδέχονταν έναν δικό τους άνθρωπο… τον Ση-μί-τη.

* Πάντως είμαι βέβαιος ότι, όταν ο πρωθυπουργός φεύγει για μακρινό ταξίδι, έχει άγχος. "Όταν γυρίσω, θα είμαστε ακόμη κυβέρνηση;", αναρωτιέται. Είναι που αφήνει τη διακυβέρνηση της χώρας σε "έμπειρα και ικανά χέρια".

* Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές συναλλαγές μας, εμείς ως χώρα θέλουμε τα κινέζικα πλοία να ελλιμενίζονται στην Κρήτη, ενώ οι Κινέζοι προτιμούν το δικό μας λιμάνι, της Θεσσαλονίκης. Και να σκεφτείτε ότι ο δικός τους πρωθυπουργός, ο Χου Ζιντάο, δεν εκλέγεται στη Θεσσαλονίκη.

* Λίγες ώρες πριν να επιβιβαστεί στην πτήση για Κίνα, ο Καραμανλής δέχτηκε επίσκεψη από τον επίτιμο. Οι πληροφορίες ότι σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού ο πρωθυπουργός φορούσε αλεξίπτωτο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

* Ούτε ότι μετά τον έλεγχο ασφαλείας στο αεροσκάφος ακολούθησε ένα σύντομο ευχέλαιο. (Χοροστατούντος του Χριστόδουλου βεβαίως βεβαίως).

* Αναρωτιέμαι γιατί ο Μεϊμαράκης με δηλώσεις του άδειασε τη Χριστίνα Βαληνάκη (και στήριξε τον υφυπουργό σύζυγό της), αποδοκιμάζοντας τα περί "οικογενειακής ευθύνης". Κάποιος κακεντρεχής θα τον αποκαλούσε απλώς… ζηλιάρη.

* Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Παρίσι η κατηγορούμενη για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Εδώ οι πληροφορίες διίστανται. Άλλοι λένε ότι την πιάσανε να ψωνίζει ρούχα από τα Γκούτσι, γιατί δεν μπορεί να φοράει ό,τι να 'ναι στον Κορυδαλλό…

* Και άλλοι ισχυρίζονται ότι την πιάσανε σε κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη. Θα ήθελε, φαίνεται, να πάρει κάποιο δωράκι στον Γιοσάκη.

* Μένει να δούμε αν ο Κούγιας ισχυριστεί στα παράθυρα ότι και αυτή η σύλληψη είναι δικό του κατόρθωμα. Αλλά ξέχασα… Ο Κούγιας δεν βγαίνει στα κανάλια. Χα χα χα.