Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

* Ξέρετε τι δεν παρατήρησε κανείς στον ανασχηματισμό; Ότι όλοι οι νέοι πρωτάρηδες υπουργοί και υφυπουργοί επέδειξαν αξιοθαύμαστη αυτοσυγκράτηση. Κανείς τους δεν δήλωσε ότι παρέλαβε… καμένη γη.

* Πάλι μαθήματα εσωκομματικής δημοκρατίας από τον Μεϊμαράκη. "Η εκλογή νέου γραμματέα ενισχύει το κόμμα", είπε μπροστά στις κάμερες. Προηγουμένως είχε ήδη δώσει το χρίσμα στον Ζαγορίτη. Δεν αποκλείεται off the record να είπε "ψηφίστε τον, μη σας πάρει και σας σηκώσει".

* Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο οι Τούρκοι υπέκλεψαν τηλεφωνικές συνομιλίες κατά τη διάρκεια της άσκησης "Παρμενίων". Θα είχα όλη την καλή διάθεση να τους πιστέψω, αν θα είχαν τη δυνατότητα να το ανακαλύψουν.

* Τι παραπάνω είχαν από τους Τούρκους τζεϊμσμπόντηδες αυτοί που τους παρακολουθούσαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων; Ή μήπως είστε εκτός από άσχετοι και… ρατσιστές με τους γείτονες;

* Πρόταση πόντιου κτηνιάτρου. "Άμα βρίσκετε άρρωστα πεσμένα, πουλιά", συμβούλευε, "να μη τους δίνετε Ταμιφλού αλλά… Viagra". Και όταν είδε τις αντιδράσεις των ακροατών του, επέμεινε. "Τι γελάτε μπρε; Το δοκίμασα στο δικό μου πουλί και είχα εξαιρετικά αποτελέσματα"!

* Ήμουν απαισιόδοξος για τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και των τραπεζοϋπαλλήλων για την άλωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Μέχρι που ο "επίτιμος" δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι… μονόδρομος.

* Και αίφνης, ως εκ θαύματος, ο μονόδρομος μεταμορφώθηκε σε… αδιέξοδο.

* Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί η Ντόρα διευκρινίζει ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι προσωπική πολιτική αλλά της κυβέρνησης. Αναρωτιέμαι αν με αυτό θέλει να καθησυχάσει Κύπριους και Μακεδόνες ή αν σκοπεύει η δική της "ρεαλιστική" άποψη να γίνει σύντομα η μοναδική άποψη.

* Καλά, οι συνοδοί του Μπαρόζο χρειάζονταν ειδικό ενημερωτικό έγγραφο για το πώς θα αποκαλούν τους Σκοπιανούς όταν δεν είναι μπροστά Έλληνες; Αν το FYROM τους φαινόταν προσβλητικό, ας τους έλεγαν… Αλβανούς.

* (Που μπορεί να πρόκειται και για σκηνή από τα προσεχώς).