Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

* Δεν είναι που ο γράφων βομβιστής φοβάται, αλλά διαβεβαιώνουμε τους μουσουλμάνους αναγνώστες και μη ότι δεν πρόκειται να αναδημοσιεύσουμε τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Μάλιστα για σιγουριά, επειδή δεν ξέρουμε αν ο Μωάμεθ πηγαίνει στο βουνό ή το βουνό στον Μωάμεθ, στην επόμενη εκδρομή θα πάμε… θάλασσα.

* Ο συσχετισμός του Γιώργου Αλογοσκούφη με τον Πόντιο Πιλάτο, τον οποίο έκανε ο πρόεδρος των τραπεζοϋπαλλήλων, τον αδικεί… (τον Πιλάτο).

* Διότι τα Πάθη και η Σταύρωση δεν ήταν ιδέα του Ρωμαίου διοικητή της Παλαιστίνης. Ενώ τα πάθη των τραπεζικών…

* Ομολογώ πως, ακόμη κι αν ένας πολίτης συμφωνεί με τις έξι τράπεζες, αισθάνεται προσβεβλημένος από τις παραστάσεις που δίνει ο "κόκκινος Πάνος" με τους τραπεζίτες, όταν γνωρίζει ότι τους μισούς από αυτούς τους διόρισε η κυβέρνηση.

* Όταν άκουσα τον υπουργό Απασχόλησης να δηλώνει ότι δεν εγνώριζε τις προθέσεις των τραπεζών, θυμήθηκα για πολλοστή φορά την παλιά κωμωδία "Πομπηία".

* Eκεί ο ξαναμμένος δούλος καμουφλαρισμένος με κάρβουνο εισβάλλει στα διαμερίσματα της αρχοντοπούλας. Ξάφνου, φευ, πλακώνει η φρουρά. Αυτός ουρλιάζει "σας ορκίζομαι, δεν την άγγιξα". Μόνο που η κοπέλα ήταν γεμάτη από την κορυφή ως τα νύχια με χουφτώματα από κάρβουνο.

* Το κουίζ της ημέρας: Το χιόνι που πέφτει δύο μέρες τώρα στη Θεσσαλονίκη είναι πολλαπλάσιο από την προηγούμενη φορά, κατά την οποία επικράτησε πανικός. Γιατί δεν έγινε πρώτο θέμα στην ατζέντα των πολιτικών και των καναλιών;

Α. Γιατί το κράτος ήταν αυτή τη φορά προετοιμασμένο (οπτική νεοδημοκράτη).

Β. Γιατί δεν έπεσαν πολύ χαμηλά οι θερμοκρασίες (οπτική… κρυουλιάρη).

Γ. Γιατί οι πολίτες συνήθισαν στο φαινόμενο (συμμετοχική εκδοχή).

* Όλες οι παραπάνω εκδοχές δεν απαντούν συνολικά στο ερώτημα. Η σωστή απάντηση είναι ότι ο νέος χιονιάς δεν αποτελεί είδηση, γιατί… δεν χιόνισε στην Αθήνα.