Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Θαλασσοπνίγηκε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα, διότι στη Ρηγίλλης δεν έχουν σκεφτεί να εφαρμόσουν το πρόγραμμα… "παιδί και θάλασσα".

Η Παπαρήγα φταίει για όλα. Αυτό υποστήριξαν κάτι πανέξυπνα σαΐνια της κυβέρνησης, διότι νομίζουν ότι περνάει ακόμη ο κομμουνιστικός κίνδυνος. Παιδιά, με ρέγουλα τις μ…, μας ακούνε και παιδιά.

Άλλωστε η Παπαρήγα όπου δει κόσμο μπουκάρει. Έχει ρόλο πλέον το ΚΚΕ.

Καθοριστική ήταν όμως και η παρέμβαση Αλαβάνου στην απεργία των ναυτεργατών. Ζήτησε δημοψήφισμα, για να διαπιστωθεί εάν τελικά… κουνιούνται οι βάρκες.

Όλα καλά του πάνε του Παπανδρέου. Ο ίδιος προσπαθεί να μην κάνει αντιπολίτευση, αλλά δεν τον αφήνει η κυβέρνηση!

Μάλιστα δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών. Το νου σας, ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι και στα καλύτερά του.

Τι κατάλαβαν που έλυσαν την απεργία τους οι ναυτικοί; Την παρέτειναν την επομένη τα μποφόρ. Δεν έπαιζαν καλύτερα τζακπότ στο λόττο.

Όσο πάντως διαρκούσε η κρίση, πολλά στελέχη της ΝΔ έβγαιναν στα κανάλια και έπαιρναν αποστάσεις από τις επιλογές του υπουργείου. Όταν το πρόβλημα λύθηκε, οι ίδιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν την επιτυχία της κυβέρνησης. Στα δύσκολα χώρια, στα καλά μαζί. Αυτό είναι το συντροφικό κλίμα που επικρατεί στην πολιτική.

Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση η κ. Παπακώστα να εκλεγεί γραμματέας του κόμματος. Παρ' όλα αυτά το τόλμησε. Διότι οι καλύτερες μάχες είναι οι εκ τω προτέρων χαμένες, όπως έλεγε και ο Ρετ Μπάτλερ στο "Όσα παίρνει ο άνεμος".

Άλλωστε στη ΝΔ φαίνεται πως δεν εκτιμούν όσο θα έπρεπε το ωραίο. Δεξιοί βλέπετε.

Επιτέλους, κυρίες και κύριοι, ο φετινός Μάιος δεν θα είναι ο ίδιος με τους προηγούμενους για τη Θεσσαλονίκη. Αρχίζουν μετρό, υποθαλάσσια, αεροδρόμιο, υπόγεια πάρκιγκ, η εξωτερική περιφερειακή. Εμείς να δούμε από ποιο δρόμο θα φύγουμε.

Ο Σαρακατσάνος (λέγε με Σουφλιά) πάντως το ξεκαθάρισε. Είναι τυχαία η εξαγγελία των μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης με την αναγγελία του Καρατζαφέρη ότι κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Και 'γω αστροναύτης είμαι.