Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

* Διόδια στη Χαλκιδική θέλει να βάλει ο νομάρχης Λαφαζάνης. Η στήλη προτείνει στη συγκεκριμένη περιοχή -και επειδή οι δρόμοι οδηγούν στις τρεις πανέμορφες χερσονήσους- αντί για διόδιο να ανοίξουν… το τριώδιο.

* Η αλήθεια είναι ότι το δίκτυο των 200 χιλιομέτρων είναι κομμάτι μεγάλο, για να το συντηρήσει μία νομαρχία, και ο φόρτος των αυτοκινήτων τεράστιος το καλοκαίρι, αλλά από έσοδα η Χαλκιδική πρέπει να πηγαίνει καλύτερα και από τον Αλογοσκούφη.

* Πάντως ο νομάρχης είναι πονηρός. Διότι, σου λέει, αν οι δρόμοι γεμίσουν λακκούβες και μπαλώματα, την αγανάκτηση των παραθεριστών δεν θα την πληρώσει ο ίδιος αλλά η κεντρική εξουσία, την οποία ποιος εκπροσωπεί στην περιοχή; Ο περιφερειάρχης… Τόμπολα.

* Γι' αυτό και άκουσα χθες τον κ. Τσιότρα να είναι πολύ συγκαταβατικός και να δηλώνει ότι μετά τις γιορτές θα συναντηθεί με τον κ. Λαφαζάνη, για να τα βρούνε. Να δείτε που θα του πάει και φοντάν.

* Πάντως, κ. Λαφαζάνη, σκεφθείτε την εικόνα του κάθιδρου ταξιδιώτη, διψασμένου και μποτιλιαρισμένου στην Καλλιθέα, ο οποίος έχει πληρώσει και διόδια. Τι άλλο θέλει ένας άνθρωπος, για να πάρει τα βουνά;

* Ο Κώστας Καραμανλής εμπιστεύεται τον Βουλγαράκη. Πρώτον, διότι αποκλείεται να είπε και στον ίδιο ψέματα, και δεύτερον, διότι θεωρεί πολύ πιθανόν ο υπουργός του να μην πήρε καν χαμπάρι τι έκαναν οι μυστικές του υπηρεσίες. Ποιος κυβερνά επιτέλους αυτήν την ΕΥΠ;

* Αλλά θα ήταν κρίμα για τέσσερις-πέντε γκάφες να αναδομηθεί ο συμπαθής υπουργός Δημόσιας Τάξης. Διότι ξέρετε τι είναι να τελειώσει η υπουργική θητεία σου και να έχεις αφήσει πίσω σου ως μοναδικό έργο πνοής την… ανασύσταση της αγροφυλακής; Ζήτω το Δραγατιστάν.