Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

* Τελικά, αν το καλοσκεφτεί κανείς, τι να μας πει το χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ, που δήθεν διατήρησε την ανεξαρτησία του απέναντι στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τις πολυάνθρωπες λεγεώνες της; Στη χώρα μας ένα τόσο δα χωριό, το Βραχάσι, έκανε τη χώρα άνω κάτω.

* Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση του Βραχασίου είναι όλοι οι υπόλοιποι που ψελλίζουν με ανοιχτό το στόμα… αυτοί οι Κρήτες είναι τρελοί.

* Αν ο ιστορικός ή έστω ο λαογράφος του μέλλοντος προσπαθήσει να περιγράψει τι ακριβώς έγινε αυτές τις τελευταίες ημέρες, του προτείνω ως τίτλο στο βιβλίο του… "Το Βραχάσι, που βρυχάται".

* Πάντως ένα είναι το γεγονός. Ότι στην ελληνική εκδοχή του διάσημου γαλατικού χωριού όλοι οι κάτοικοι θα έχουν κρεμασμένο πάνω από το τζάκι τους το πορτρέτο του δρυΐδη Ζουραρίξ.

* Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο χωριό θα χάσει κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά ξέρω πολλούς που το καλοκαίρι θα το επισκεφτούν, έστω και από περιέργεια. Οπότε να τα χ… τα ευρώ του Σιράκ, του Μπλερ και της Μέρκελ.

* Η πληροφορία ότι λεγεώνες ξένων τουριστριών σκοπεύει να πάει για διακοπές στο Βραχάσι και να το μετατρέψει σε ελληνική Αγία Νάπα ελέγχεται ως ανακριβής και κακόβουλη. (Αλλά καλώς να ορίσουν τα κορίτσια).

* Αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών για τη δημοτικότητα του Μπους. Επιτέλους! Διότι λέμε συνήθως, φίλε αναγνώστη, ότι για τα καμώματα των ΗΠΑ δεν φταίει ο αμερικανικός λαός αλλά η ελίτ που τον κυβερνά, αν και, μεταξύ μας, ένας λαός που έκανε πέντε χρόνια να καταλάβει τι είναι ο Μπους, τον οποίο μάλιστα επανεξέλεξε, δεν μπορεί να παινεύεται για την ευφυΐα του.

* Παρεμπιπτόντως, όπως με πληροφόρησε καλός αναγνώστης, ο πλανητάρχης, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει προληπτικά τη γρίπη των πτηνών, προσανατολίζεται στο βομβαρδισμό… των Καναρίων Νήσων.