Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

* Η αντίδραση του κράτους μετά το σεισμό των 6,4 ή 6,5 ή πιθανότατα 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος είχε το επίκεντρό σε μεγάλο βάθος, αλλά ίσως και να ήταν επιφανειακός, ήταν όντως… ακαριαία.

* Η πλέον χρήσιμη αντίδραση της κυβέρνησης θα ήταν να κάνει μία Θεία δοξολογία γιατί ο Θεός αποφάσισε να στείλει φέτος τον Εγκέλαδο… θάλασσα.

* Στην αντίθετη περίπτωση, ακόμη και ο πλέον φανατικός οπαδός της νέας διακυβέρνησης γνωρίζει ότι στη χώρα θα γινόταν… της Ανατολίας.

* Έτοιμοι ήταν οι Τούρκοι να μας επιστρέψουν τα αντίσκηνα και τις κουβέρτες που τους είχαμε στείλει και μάλιστα μεταχειρισμένα.

* Ας μη ζητάμε πολλά από τους σεισμολόγους. Εδώ τελευταία ακόμη και η ΕΜΥ αδυνατεί να προβλέψει τον καιρό της επόμενης ημέρας. Πόσες φορές δεν προέβλεψε χιόνια; Ακόμη να με συγχωρέσει η κόρη μου, επειδή τα Χριστούγεννα της χάρισα… έλκηθρο.

* Ο Αλογοσκούφης έριξε νέα βόμβα. "Αφού είναι ανοιχτή η αγορά τις Κυριακές(!), γιατί να είναι κλειστές οι τράπεζες;", αναρωτήθηκε. Υπουργέ μου, τα μόνα μαγαζιά που ανοίγουν και τις Κυριακές είναι αυτά της Νέας Υόρκης. Αλλά άλλο η Ερμού κι άλλο η 5th avenue.

* Βέβαια έχει και τα δίκια του. Είναι ας πούμε Κυριακή, οπότε, εκτός από τα περίπτερα, λειτουργούν μόνο τα τουριστικά. Αν κάποιος λοιπόν θέλει να αγοράσει ένα τσολιαδάκι, δεν έχει ρευστό και έχει ξεχάσει και την cashcard του, τι να κάνει ο έρμος; Ναι λοιπόν, να ανοίγουν οι τράπεζες.

* Αλλά και η υπενθύμιση προς τους επενδυτές της Σοφοκλέους του δράματος του 1999 ήταν μία ατυχής παρέμβαση Αλογοσκούφη στην αγορά, διότι έριξε το γενικό δείκτη και κάποιοι έχασαν λεφτά.

* Το μάθημα που έρχεται από το παρελθόν είναι απλό. Η σιωπή είναι χρυσός, ο οποίος παρεμπιπτόντως πετάει από ρεκόρ σε ρεκόρ. Να δείτε που θα ξαναγίνουν της μόδας τα… χρυσά δόντια.