Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Επιστολή αναγνώστου

( τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα εστία μόλυνσης ) 

Τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα εστία μόλυνσης

Αγαπητή κ. Ζόννε,

Σύμφωνα με πρόσκλησή σας προ ημερών να προτείνουμε στο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης ιδέες και προτάσεις μας για να τον βοηθήσουμε στο έργο του, έρχομαι και εγώ να παρακαλέσω τον κ. δήμαρχο να επιληφθεί ενός καυτού θέματος που αφορά όλους εμάς που μένουμε στην πόλη αυτή.

Πρόκειται για τα χιλιάδες εγκαταλειμμένα παλιά και άχρηστα αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν στους δρόμους της πόλης μας αδιαφορούντες για την ασχήμια που παρουσιάζουν αυτά, καθώς και τον κίνδυνο πρόκλησης ασθενειών, προφανώς, είτε από αφέλεια είτε από πονηριά, εν όψει πιθανής προσεχούς απόσυρσης να προσκομίσουν και να πάρουν χρήματα για πράγματα χωρίς καμιά αξία.

Επειδή, η υπόθεση με τον καιρό γίνεται χειρότερη και δυσκολεύονται όλο και περισσότερο οι κάτοχοι αυτοκινήτων που κυκλοφορούν και να παρκάρουν και επειδή η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας δεν βλέπουμε να δραστηριοποιείται για την εκκαθάριση των δρόμων από τα άχρηστα αυτοκίνητα. Παρακαλούμε τον δήμαρχο να ενδιαφερθεί να καθαριστεί επιτέλους η πόλη μας από τις τόσες εστίες μόλυνσης και ρύπανσης που έχουν κιόλας δημιουργηθεί.

Παράλληλα, η πολιτεία θα πρέπει να ενημερώσει όλους τους κατόχους των παλαιών αυτοκινήτων που περιμένουν να γίνει απόσυρση ότι θα γίνονται δεκτές προς απόσυρση μόνο όσα κυκλοφορούν αποδεδειγμένως, δηλαδή έχουν πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας και φέρουν το σχετικό σήμα. Ακόμα, ότι έχουν ασφάλεια και έχουν περάσει εμπρόθεσμα από τα ΚΤΕΟ.

Άλλως, δεν έχει νόημα η απόσυρση. Θα πρόκειται για αποκομιδή άχρηστων αντικειμένων. Ευχαριστώ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ