Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Επιστολή αναγνώστου

( παράλογη η καταστροφή σχολικών αιθουσών ) 

Παράλογη η καταστροφή σχολικών αιθουσών

Αγαπητή κ. Ζόννε,

Το ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο, αυτό πια είναι κοινή διαπίστωση. Επίσης, φρονώ ότι είναι κοινή διαπίστωση και το ότι ξέφυγε από τα χέρια του κράτους ο έλεγχος της ευταξίας και της ευνομίας! Τώρα το κακό -χάρη και στην τεχνολογική εξέλιξη- γίνεται ευκολότερα και ανεξέλεγκτα! Αυτοκίνητα πυρπολούνται, διαμερίσματα ανατινάσσονται, σχολεία καταστρέφονται, ξέχωρα τα' άλλα! Ληστείες, απαγωγές, φόνοι κλπ. Και οι δράστες (ιδίως των πυρπολήσεων και των καταστροφών) σπανίως συλλαμβάνονται!

Κι αιτία της διαφυγής των δραστών: η με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (=τηλεχειριστήριο κλπ.) εκτέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Βέβαια, μια οποιαδήποτε κακουργηματική πράξη (=εμπρησμός, καταστροφή επίπλων, εργαστηρίων κλπ.) δεν δικαιολογείται, όπως δεν δικαιολογείται και είναι και παράλογη η καταστροφή σχολικών αιθουσών! Αυτοί οι νέοι, που επιδίδονται με τόση… επιμέλεια σ' αυτό το "σπορ" της σαδιστικής καταστροφής, άραγε δεν αισθάνονται τύψεις γι' αυτό που κάνουν; Δεν γνωρίζουν ότι, καταστρέφοντας ένα θρανίο ή ένα όργανο εργαστηρίου ή σπάζοντας ακόμη κι ένα τζάμι παραθύρου ενός σχολείου, θα κληθούν οι γονείς τους να πληρώσουν τα "σπασμένα" υπό τύπον (νέας) φορολογίας;

Θέλουν να κάνουν κατάληψη ενός σχολείου, αντιδρώντας έτσι στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση; Ας κάνουν! Τι καταλαβαίνουν, όμως, καταστρέφοντας κάτι που δεν τους ανήκει;

Οι νέοι μας έχουν το ελαφρυντικό ότι "βράζει το αίμα τους"! Ωραία, αλλ' αυτό δεν νομιμοποιεί να ξεσπάνε πάνω στ' άψυχα και να τα κάνουν όλα ρημαδιό! Κάποιος (ο κ. Χριστόδουλος λ.χ.) πρέπει να τους φιλοτιμήσει να παύσουν αυτή την καταστροφική τους τακτική, που όσο πάει, μέρα με τη μέρα, παίρνει πια επικίνδυνες διαστάσεις και τείνει, αυτή η τακτική, να γίνεται… απαραίτητη στις όποιες διεκδικήσεις των νέων μας!

Αυτή η ζημιογόνος τακτική τους πρέπει να βρεθεί τρόπος (με το καλό, με το φιλότιμο…) να σταματήσει!..

Είναι κρίμα κι άδικο να επιβαρυνόμεθα εμείς οι μεγάλοι για τις (παράλογες) πράξεις κάποιων θερμοκέφαλων νέων!

Ευχαριστώ διά την φιλοξενία της παρούσης.

Μετά τιμής

ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΛ. ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ

Πολιτικός συνταξιούχος

Ζάκυνθος