Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Επιστολή αναγνώστου

( αποκλειστική χρήση πάρκιγκ στην οδό αγγελάκη ) 

Αποκλειστική χρήση πάρκιγκ στην οδό Αγγελάκη

Ιδιωτικό πάρκιγκ η οδός Αγγελάκη

Προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Προς τη διεύθυνση οδοποιίας

Κύριε δήμαρχε, οι υπογράφοντες την παρούσα, κάτοικοι της οδού Αγγελάκη, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας τις παρακάτω παρατυπίες που παρατηρούνται στην οδό Αγγελάκη. Όπως γνωρίζετε η οδός Αγγελάκη αρχίζει από την πλατεία ΧΑΝΘ και καταλήγει στην πλατεία Σιντριβανίου. Δεξιά της οδού υπάρχει ένα φαρδύ πεζοδρόμιο με παρτέρια γιομάτα γκαζόν, που μαζί με την δενδροστοιχία θυμίζουν ευρωπαϊκή λεωφόρο. Επίσης, υπάρχουν πολλά κτίρια (καταστήματα που στεγάζουν διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς, όπως η ΕΡΤ 3, Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου, το FM, η Εμπορική Τράπεζα και συγχρόνως σ' αυτή την όμορφη λεωφόρο σε πολλά σημεία της υπάρχουν ρυθμιστικές πινακίδες του δήμου που υπαγορεύουν την στάθμευση ΙΧ αυτοκινήτων, πολιτών με εξαίρεση των ΙΧ αυτοκινήτων των υπαλλήλων που υπηρετούν στους ανωτέρω οργανισμούς. Επίσης, υπάρχουν πολλά γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο της οδού για στάθμευση των αυτοκινήτων των. Στον αριθμό 17 της οδού Αγγελάκη υπάρχει πρατήριο βενζίνης του οποίου οι ελαστικοί σωλήνες ξεκινούν από τις αντλίες και απλώνονται κάθετα σ' όλο το πλάτος του πεζοδρομίου που δυσχεραίνουν τους περιπατητάς και υπάρχει διαρκής κίνδυνος για ατυχήματα. Επιβάλλεται να βρεθεί τρόπος, ώστε να αποσύρονται οι σωλήνες αυτοί από το πεζοδρόμιο. Επίσης επί της οδού Αγγελάκη 31 εγκατεστάθη ο ραδιοφωνικός σταθμός (Φωνή της Τούμπας) που του εχορηγήθη άδεια υπ' αριθ. 28906/1050/17.5.1998 για αποκλειστική χρήση πάρκιγκ και συγχρόνως ο ραδιοφωνικός σταθμός ετοποθέτησε ένθεν και ένθεν του χώρου της αποκλειστικής στάθμευσης, δυο ογκώδεις πινακίδες που θυμίζουν πόρτες και προσβάλλουν την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου: ερωτούμε την διεύθυνση οδοποιίας με ποια κριτήρια εχορηγήθη η άδεια, όταν απέναντι επί της οδού Αγγελάκη στεγάζονται τράπεζες, ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμό FM 100, η ΕΡΤ 3, ο FM 102 με πλειάδα υπαλλήλων και δεν κατέχουν αποκλειστικό χώρο πάρκιγκ των υπαλλήλων. Η μεγάλη, όμως, πρόκληση υπάρχει στο νεοανεγερθέν κέντρο αρχιτεκτονικής του δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγγελάκη, που ο δήμος κατέλαβε όλο τον χώρο που είναι μπροστά του, επί της οδού Αγγελάκη και Νικοτσάρα για αποκλειστική στάθμευση (8) οκτώ αυτοκινήτων του και τοποθέτησε απαγορευτικές πινακίδες για τα άλλα ΙΧ και το πιο σπουδαίο στένεψε παράνομα το εύρος του δρόμου της Νικοτσάρα από πέντε μέτρα σε τρία, δημιουργώντας δυσχέρειες για τα αυτοκίνητα, που κινούνται επί της οδού Δεσπεραί και μέσω της Νικοτσάρα διοχετεύονται επί της Αγγελάκη.

Αλήθεια, ποιος έδωσε αυτό το νομικό και ηθικό δικαίωμα στη διοίκηση του δήμου και στη διεύθυνση οδοποιίας να στενέψει το εύρος της οδού Νικοτσάρα και να καταλάβει ένα τόσο μεγάλο χώρο της Αγγελάκη, με σκοπό την μετατροπή του σε αποκλειστική χρήση πάρκιγκ των αυτοκινήτων του δήμου. Φαντάζεσθε το θέαμα αν και άλλες δημόσιες υπηρεσίες ακολουθούσαν το παράδειγμα του δήμου και κατελάμβαναν χώρους για να έχουν αποκλειστική χρήση στάθμευσης των αυτοκινήτων τους; Ο δήμος έπρεπε να δώσει το καλό παράδειγμα κατασκευάζοντας στο κέντρο αρχιτεκτονικής υπόγειο γκαράζ με είσοδο, από την Δεσπεραί, διότι η μη πραγματοποίησίς του τον ανάγκασε να καταλάβει μεγάλο χώρο επί της οδού Αγγελάκη και Νικοτσάρα μετατρέποντας το χώρο αυτό σε ιδιωτικό πάρκιγκ για στάθμευση οκτώ αυτοκινήτων του.

Η διοίκηση του δήμου και η διεύθυνση οδοποιίας πρέπει να αναθεωρήσει τας ανωτέρω παρατυπίας και 1) να απελευθερώσει το χώρου που κατέλαβε για πάρκιγκ 8 αυτοκινήτων του, 2) να επαναφέρει το εύρος της οδού Νικοτσάρα στο αρχικό πλάτος των 5 μέτρων 3) να ανακαλέσει την άδεια που χορήγησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Φωνή της Τούμπας", διότι οι παρατυπίες αυτές προσβάλουν το δημόσιο αίσθημα των κατοίκων της οδού Αγγελάκη.

Υπόψη νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Έπονται ονόματα κατοίκων (μόνο αντιπροσώπων)

ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΖΙΝΗΣ, ιατρός

ΣΜΑΡΩ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ, παιδίατρος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, εκπαιδευτικός

ΕΛΕΝΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, βελονιστής