Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Επιστολή αναγνώστου

( τα καλώς και τα κακώς κείμενα ) 

Τα καλώς και τα κακώς κείμενα

Κύριε διευθυντά,

Θα αποτελούσε παράλειψη να μη συγχαρώ τη διεύθυνση της εφημερίδας "Μακεδονία", διότι είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα σας από τότε που κυκλοφόρησε, διέθεσε τόσο χώρο για τους αναγνώστες της, ώστε να εκθέσουν τις απόψεις των με τις επιστολές που απευθύνουν στη στήλη των αναγνωστών. Επίσης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην κ. Μ. Ζόννε, την υπεύθυνη της στήλης αυτής, η οποία με τις εκάστοτε παρατηρήσεις της επί των διαφόρων θεμάτων δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, εγώ που γράφω την επιστολή αυτή, έγραψα στις 22 Ιουλίου 1998 μίαν επιστολή "Παρατηρήσεις επί των αγαλμάτων" σε ποια κατάσταση ευρίσκονται.

Έγραφα, λοιπόν, για το άγαλμα του Αριστοτέλη, το οποίο ευρίσκεται στα Στάγειρα της Χαλκιδικής και ότι είναι περιτριγυρισμένο από άγρια χόρτα και αγκάθια. Η κ. Ζόννε δεν εφείσθη ούτε κόπου ούτε χρόνου και μετέβη επί τόπου όπου διεπίστωσε ιδίοις όμμασι το γεγονός. Μάλιστα, βρήκε τους αρμόδιους και συζήτησε μαζί τους και της έδωσαν υπόσχεση πως σύντομα θα ρυθμίσουν το χώρο καταλλήλως.

Στην ίδια επιστολή μου αναφερόμουν και σε άλλα αγάλματα, όπως στο άγαλμα του Ε. Βενιζέλου, το οποίο, με το χρόνο, από το καυσαέριο, από λευκό που ήταν έχει μεταβληθεί σε κατάμαυρο. Ενδιαφέρθηκε η δημοσιογράφος πάλι, απευθυνόμενη στις αρμόδιες αρχές και ο δήμος πολύ σύντομα διέθεσε ειδικό συνεργείο και προέβη στον καθαρισμό του. Ευχαριστούμε και το δήμο Θεσσαλονίκης για το ενδιαφέρον που έδειξε. Μία άλλη παρατήρηση: Επί της οδού Τσιμισκή και σε πολλά άλλα σημεία, μικροπωλητές πουλούν κουλουράκια. Το φαινόμενο που παρατηρεί κανείς είναι πως τα κουλούρια αυτά είναι εκτεθιμένα στο έλεος του καυσαερίου. Χιλιάδες αυτοκίνητα περνούν από το δρόμο αυτό. Φαντασθείτε το καυσαέριο που τα σκεπάζει. Παρακαλώ τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως συστήσουν στους πωλητές των κουλουριών να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προς προφύλαξη της υγείας των καταναλωτών.

Άλλη παρατήρηση: οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης γέμισαν ζητιάνους. Ένα αποκρουστικό φαινόμενο. Νεαρές κοπέλες να κρατούν μικρά παιδάκια στην αγκαλιά τους να ζητούν βοήθεια.

Άλλοι με ένα χαρτί στα χέρια τους και με κάποιες αμφίβολες σφραγίδες ζητούν τη βοήθεια των περαστικών. Όλα αυτά μας υποβιβάζουν σε χώρα τριτοκοσμική. Και αντί η χώρα μας να λέγεται "Ελλάδα" οι ξένοι την αποκαλούν "Ελλαδιστάν". Αν είναι δυνατόν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες να περιορίσουν το κακό, το οικτρό φαινόμενο που παρατηρείται στους δρόμους.

Με άπειρη εκτίμηση και τιμή

ΜΕΤΑΛΛΙΔΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ

Συνταξιούχος δάσκαλος