Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Επιστολή αναγνώστου

( καμία επιθετική διάθεση προς την επιστολή του καθηγητή κ. κωνσταντόπουλου ) 

Καμία επιθετική διάθεση προς την επιστολή του καθηγητή κ. Κωνσταντόπουλου

Αγαπητή κυρία Ζόννε,

Κατ' αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία των απόψεών μου στη στήλη "Επιστολές στην Εφημερίδα".

Η επιστολή δεν είναι απάντηση σ' αντίστοιχη του καθηγητή κ. Δ. Σ. Κωνσταντόπουλου, τον οποίο σέβομαι και ειλικρινά εκτιμώ για την τεράστια προσφορά στην επιστήμη του, αλλά και στον ελληνισμό.

Πλην όμως, θα ήθελα να διευκρινίσω δύο πράγματα. Θεώρησα την κατάθεση των εμπειριών του κυρίου Κωνσταντόπουλου στην Αγχίαλο της Ρωμυλίας ως occasione data (ευκαιρίας δοθείσης) για να γράψω μερικές αράδες για τον "Μακεδνό" στην εφημερίδα "Μ", κάτι σαν επιπλέον ενημέρωση για τους αναγνώστες σας.

Όσο για τη δασκάλα της Αγχιάλου, την κυρία Καλλιόπη, που εφόσον πρόκειται για το ίδιο άτομο, την έχουμε γνωρίσει πριν τέσσερα χρόνια και την έχουμε φιλοξενήσει για λίγες μέρες εδώ στη Θεσσαλονίκη μας, και φυσικά δεν αναφέρθηκα σε καμία περίπτωση ειρωνικά για την παρουσία της στους αγώνες για τον ελληνισμό.

Τελειώνοντας θέλω να πω τούτο: Ίσως υστερώντας σε δημοσιογραφικό ύφος δεν έγραψα σωστά τις απόψεις μου, αλλά ένα είναι σίγουρο, ότι πράγματι χάρηκα όταν διάβασα την επιστολή του κ. Κωνσταντόπουλου. Δεν είχα καμιά επιθετική διάθεση, φυσικά, αλλά επειδή βρήκα την ευκαιρία, σας έστειλα την άποψή μου, η οποία όμως νομίζω ότι παρερμηνεύτηκε.

Τον κ. Κωνσταντόπουλο τον συγχαίρω από καρδιάς για την ευαισθησία που έχει για τα ξεχασμένα μας αδέλφια, τους απόδημους Έλληνες και ελπίζω στο μέλλον θα συνεργαστούμε για το θέμα που θίγει, δηλαδή, για την φιλοξενία ξεχασμένων απόδημων Ελληνόπουλων, για να υπάρξει σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα.

ΠΕΤΡΟΣ ΣΥΡΡΗΣ

Π.Ε.Π. "ΜΑΚΕΔΟΝΟΣ"