Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Επιστολή αναγνώστου

( μακάβριο το θέμα του πολιτικού γάμου και της κηδείας ) 

Μακάβριο το θέμα του πολιτικού γάμου και της κηδείας

Αγαπητή "Μακεδονία",

Το θέμα σαφώς του πολιτικού γάμου και της κηδείας καταντά μακάβριο. Βέβαια, στο μεταξύ, έχει κάπως λυθεί το πρόβλημα, αλλά τι ενδιαφέρει, αυτόν που πεθαίνει, πώς θα κηδευτεί; Πάντως, αν θέλει κανείς να βιώσει στη χώρα μας έλλειψη γραφειοκρατίας, αρκεί να κάνει πολιτικό γάμο.

Οι υπάλληλοι που είναι υπεύθυνοι για τη διαδικασία του πολιτικού γάμου είναι άκρως εξυπηρετικοί. Εκεί δεν θα βρεις ουρές, δεν θα δεις κατσουφιασμένους υπαλλήλους και δεν θα σε παραπέμψουν στο γραφείο τάδε και τα γνωστά.

Πέρα, όμως, από την έλλειψη γραφειοκρατίας, που σε αναβαθμίζει ως πολίτη, με τον πολιτικό γάμο, γλιτώνεις κι ένα σωρό έξοδα.

Αποφεύγεις όλο το σόου, ας πούμε, νυφικά, προσκλήσεις, άγχος και ό,τι συνεπάγεται ένας εκκλησιαστικός γάμος. Παρ' όλη τη γοητεία που εμπεριέχουν όλα αυτά, οι νεόνυμφοι που θέλουν να συνάψουν πολιτικό γάμο, δεν σημαίνει ότι είναι και άθεοι.

Απλά, ίσως επιθυμούν να αποφύγουν τα έξοδα, την πολυκοσμία, την γραφειοκρατία και τη "φιγούρα".

Κι όμως, έτσι κι αποφασίσεις να τελέσεις πολιτικό γάμο, θεωρείσαι περιθωριακός.

Και γιατί μετά τον πολιτικό γάμο, να μην μπορείς να πας σ' έναν παπά, σε μια εκκλησία για την ευλογία.

Και εξάλλου, ο γάμος στις μέρες μας, δεν αποτελεί πλέον "διαβατήριο" για μια ολόκληρη ζωή συμβίωσης, αν κρίνουμε από τα διαζύγια και τους χωρισμούς.

ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΥ