Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Επιστολή αναγνώστου

( προβλήματα που αφορούν την κυκλοφορία πεζών και αυτοκινήτων ) 

Προβλήματα που αφορούν την κυκλοφορία πεζών και αυτοκινήτων

Αγαπητή κυρία Ζόννε,

Αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια στην εφημερίδα "Μακεδονία" για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλετε προς εξυπηρέτηση της Θεσσαλονίκης και των πολιτών της.

Πήρα αφορμή από το δημοσίευμα της 7.10.98 (σελ. 60), το σχετικό με τους κινδύνους που διατρέχουν οι πεζοί στις διασταυρώσεις 25ης Μαρτίου - Δελφών και 25ης Μαρτίου - Β. Όλγας και σας παρακαλώ να ενεργήσετε ό,τι πρέπει σχετικά με τα εξής:

1) Εκτός από τις παραπάνω διασταυρώσεις, το ίδιο πρόβλημα του κινδύνου των πεζών υπάρχει και σε όλες σχεδόν τις άλλες, όπου οι σηματοδότες ανάβουν το πράσινο προς την ίδια κατεύθυνση ταυτόχρονα για τους πεζούς και τα τροχοφόρα. Αν δεν υπάρχει τρόπος να εκλείψει ο κίνδυνος αυτός με αλλαγή της σηματοδότησης, τότε το μόνο που απομένει είναι ο αυστηρός και νόμιμος φυσικά έλεγχος των οδηγών όπως συμβαίνει σ' όλο τον κόσμο -που δεν υπάρχει- όταν αυτοί δεν σέβονται τους πεζούς ή όταν συμπεριφέρονται προς αυτούς απάνθρωπα.

2) Υπάρχουν κόμβοι (π.χ. ΧΑΝΘ - ΔΕΘ), όπου ο "Γρηγόρης", παρόλο που "πετάει σαν αεροπλάνο" -δεν τρέχει απλώς- δεν προλαβαίνει να περάσει τη διάβαση και τον σταματάει στη μέση αυτής ο "Σταμάτης".

3) Σε άλλους κόμβους (π.χ. Σιντριβανιού), με πολλούς σηματοδότες, το πράσινο για τα οχήματα διαρκεί τόσο λίγο, που παρεμποδίζει τη διέλευσή τους έτσι, που προξενεί συχνά σημαντική συμφόρηση και δυσχέρεια στην κυκλοφορία.

Υποβάλλεται θερμή παράκληση να υπάρξει στα παραπάνω λύση από μια ή περισσότερες αρμόδιες υπηρεσίες, όπως την επιτροπή για το κυκλοφοριακό, τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, το δήμο ή την τροχαία αλλά και από τους υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους που θα εκλεγούν.

Με εκτίμηση και συγνώμη για το έντονο και συχνό ενδιαφέρον μου για την πόλη μας.

Γ. Α. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ