Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Επιστολή αναγνώστου

( ευχαριστήρια επιστολή για την παρουσίαση στη "μ" της ομοσπονδίας δυτικομακεδονικών σωματείων ) 

Ευχαριστήρια επιστολή για την παρουσίαση στη "Μ" της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων

Αγαπητή κ. Μαρία Ζόννε,

Με μεγάλη χαρά διαβάζω και εγώ και χιλιάδες αναγνώστες της έγκριτης και αξιόλογης εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, "Μακεδονία", τα πολύ ενδιαφέροντα -πάντα επίκαιρα- άρθρα, ανταποκρίσεις, κείμενα, ρεπορτάζ, δημοσιεύματα και κάθε άλλο εθνικοκοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτικό θέμα.

Είναι αξιοπρόσεκτη η στήλη "Επιστολές στην εφημερίδα" με τις διάφορες ποικίλου περιεχομένου επιστολές και η δημοσίευση κάθε Σάββατο, όπου καταγράφονται με ξεχωριστή επιμέλεια και φροντίδα κρίσεις, κριτικές και σχόλια για τις δραστηριότητες διαφόρων φορέων, σωματείων, οργανισμών κ.ά. και προβάλλονται στο ευρύ κοινό όλα τα σημαντικά γεγονότα και επιτεύγματά τους, τα οποία, όπως και σεις διαπιστώνετε, εντυπωσιάζουν και ευαισθητοποιούν και τους νέους.

Κυρία Ζόννε, πρέπει να σας εκφράσω, προσωπικά ο ίδιος και από μέρους των μελών του δ. σ. της Ομοσπονδίας και των Μακεδονικών Σωματείων τις εγκάρδιες ευχαριστίες για τη δημοσίευση, στο φύλλο της 3/10/1998, των επιτευγμάτων της Ομοσπονδίας με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Η Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, 46 χρόνια κοντά στους ακρίτες".

Σας συγχαίρουμε για την προσπάθειά σας να προβάλλετε την Ομοσπονδία για το δημιουργικό και αξιοσήμαντο έργο της στη Θεσσαλονίκη και τους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας).

Τα βιβλία που εκδίδουμε περιλαμβάνουν επίκαιρα θέματα των συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων, τα οποία αναπτύσσουν διακεκριμένοι ομιλητές.

Ήδη ετοιμάζεται ο τόμος "Ιστορική πορεία της Ομοσπονδίας" και πιστεύουμε ότι έτσι θα δώσουμε στον κόσμο ένα έργο ζωής της Ομοσπονδίας στα χρόνια που πέρασαν από την ίδρυσή της.

Συμπληρωματικά θέλω να επισημάνω τις καταβαλλόμενες και επιβαλλόμενες προσπάθειες για την προσέλκυση της νεολαίας στα σωματεία και την ομοσπονδία και για τη στενότερη επαφή και επικοινωνία με τις ρίζες μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να τονωθεί η περιφέρεια -οι πατρογονικές μας περιοχές. Πρέπει να βρισκόμαστε κοντά σ' αυτούς που κρατούν τις παραδόσεις και διατηρούν την ιστορική κληρονομιά.

Ένα κίνητρο για τη νεολαία μας είναι τόσο η αίθουσα διαλέξεων και συγκεντρώσεων της δυτικομακεδονικής στέγης, που αποκτήσαμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και η δυτικομακεδονική βιβλιοθήκη, που συγκροτήσαμε και σεις, κατά την επίσκεψή σας, το επισημάνατε.

Επίσης, προσπάθεια καταβάλλεται να συγκροτηθούν και παραρτήματα γυναικών, ώστε να βοηθούν το έργο των σωματείων τους.

Τα συγκαλούμενα δυο φορές το χρόνο γνωμοδοτικά συμβούλια που πάντα έχουν και τη μορφή ευρείας σύσκεψης, συζητούν για τα θέματα προβλήματα γενικού και τοπικού ενδιαφέροντος και προτείνουν λύσεις.

Κλείνοντας, θέλω να σας βεβαιώσω ότι σας αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ για το έργο που επιτελείτε.

Σας ευχαριστώ, διατελώντας με πολλή εκτίμηση

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Χ. ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ

Πρόεδρος Ομοσπονδίας