Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Επιστολή αναγνώστου

( σχόλιο στις επιστολές στην εφημερίδα ) 

Σχόλιο στις επιστολές στην εφημερίδα

Φίλες και φίλοι αναγνώστες,

Να, πόσο χρήσιμο είναι να μπαίνει κανείς στον κόπο να γράφει επιστολές στη "Μ" και να συμμετέχει στα κοινά. Διότι, ακόμα και επιστολές που δεν έχουν να κάνουν με διαμαρτυρίες -που δεν απαιτούν λύση δηλ.- αλλά εκφράζουν μια ανησυχία -διατύπωση απόψεων, τέλος πάντων- συντελούν στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και στοχασμό των αναγνωστών.

Η επιστολή του κ. Π. Πίπη με τον τίτλο "Η τροχαία τι κάνει;" σχετικά με την πινακίδα της οδού Ερμού 79, που ήταν γυρισμένη κατά 90 μοίρες, έτσι ώστε να μη γίνεται ορατή από τους οδηγούς, απαντάμε: Η πινακίδα τώρα είναι ορατή, πράγμα που εξακρίβωσε ιδίοις όμμασι και ο κ. Πίπης.

Οφείλουμε, όμως, να επαινέσουμε και να ευχαριστήσουμε το διοικητή κ. Στρατάκη Μανόλη της Γ΄ Τροχαίας, οδός Πτολεμαίων 42, ο οποίος δύο φορές έστειλε περιπολικό για να ελέγξει την κατάσταση.

Η επιστολή της κ. Αλίκης Καϊνάρου, η οποία διαμαρτύρεται για το θέαμα των σαπουνάδων κτλ., που διοχετεύονται από τις υδρορροές των πολυκατοικιών στους δρόμους, μας οδήγησε στον Οργανισμό Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης. Ο αρμόδιος του ΟΑΘ μας εξήγησε ότι οι υδρορροές που καταλήγουν στους δρόμους, οφείλονται στην κακή ή απερίσκεπτη υποδομή των πολυκατοικιών. Και μάλλον έχει δίκαιο σ' αυτήν την περίπτωση ο ΟΑΘ, καθώς υπάρχουν πολυκατοικίες που οι υδρορροές βρίσκονται κάτω από τη γη.

Όσο για τις διαφημίσεις, αφίσες και παντός είδους γκράφιτι σε κτίρια, σ' αυτήν την περίπτωση πρέπει να συνεργαστεί ο δήμος Θεσσαλονίκης με φορείς αλλά και με τον πολίτη, ο οποίος πολίτης και ειδικά οι νέοι θα 'πρεπε να 'χουν εκείνη την παιδεία ώστε να αισθάνονται υπεύθυνοι για τον ευπρεπισμό της πόλης. Κ. Καϊνάρου μου, ευελπιστούμε ότι θα 'ρθουν καλύτεροι καιροί γιατί μετά από τέτοια παρακμή και τέτοιο τέλμα, ακολουθεί συνήθως η ακμή, η περίσκεψη.

Ο γιατρός κ. Θάνος Μποζίνης, ο οποίος με επιστολή του επισημαίνει την όχι καλή εξυπηρέτηση των πελατών σε υποκαταστήματα τραπεζών, έκανε μ' αυτήν την επιστολή σπουδαία δουλειά.

Στο επόμενο "Σχόλιο" η εφημερίδα "Μ" θα εξηγήσει τι πέτυχε ο κ. Μποζίνης.

Η κ. Γεωργία Χριστοδούλου Στογιάννη και η κ. Σούλα Γαβριήλογλου, οι οποίες με επιστολές τους περιγράφουν την θλιβερή κατάσταση των μοναστηριών των Αγίων Τόπων, μας άφησε άναυδους. Γιατί αυτή η εγκατάλειψη υπάρχει εδώ και χρόνια. Κι εμείς, ως δημοσιογράφοι, ασχοληθήκαμε με το θέμα, ενημερώσαμε και κάναμε έκκληση προς την πολιτεία, αλλά και προς το κοινό για βοήθεια και ευαισθητοποίηση. Κι έτσι αισιόδοξοι που είμαστε πιστέψαμε, ότι κάτι θα γίνει.

Θυμηθήκαμε με την ευκαιρία και το στίχο του ποιητή που λέει: "Κι εσύ ευκολόπιστε λαέ…".

Πέρα από την αισιοδοξία και την καλοπιστία μας, όμως, σκεφθήκαμε, ότι δε συμφέρει στον ελληνισμό ν' αφήσει το Ίδρυμα του Παναγίου Τάφου να περάσει σ' άλλα χέρια. "Σαν ώριμα μήλα, που θα πέσουν, οι άλλοι θα τα μαζέψουν", γράφει στην επιστολή της η κ. Γαβριήλογλου.

Για τη στήλη επιστολών

ΜΑΡΙΑ ΖΟΝΝΕ