Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Μία νέα υπηρεσία "αληθινής φωνής", που θα ενημερώνει προφορικά τους χρήστες για τις πληροφορίες που εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου, προσφέρει η εταιρεία Vodafone σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Η συγκεκριμένη υπηρεσία ενεργοποιείται σε συμβατά κινητά τηλέφωνα και θα παρέχεται δωρεάν στους πελάτες όλης της χώρας, που θα προσκομίζουν δικαιολογητικό αναπηρίας (μερική ή ολική τύφλωση).

Αυξημένη ταχύτητα σε συνδυασμό με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπόσχεται ο πρώτος χαμηλής τάσης επεξεργαστής της εταιρείας Intel. Πρόκειται για μία νέα τεχνολογική καινοτομία στην κατασκευή επεξεργαστών διπλού πυρήνα (dual core), που θα βελτιώσει κυρίως την απόδοση των υπολογιστών που λειτουργούν σε περιβάλλοντα περιορισμένης χωρητικότητας. Ο επεξεργαστής αναμένεται να βελτιώσει την αναλογία τιμής/απόδοσης ανά βατ από δύο έως τέσσερις φορές σε σχέση με τους προηγούμενους επεξεργαστές και τις πλατφόρμες Intel Xeon, ενώ παράλληλα μειώνει τους λογαριασμούς ψύξης.

Ένα νέο προϊόν λανσάρει στην αγορά η Altec Telecoms, στοχεύοντας σε όσους κάνουν κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα προς κινητά. Πρόκειται για το "Αltec Κινητή 100", το οποίο μεταξύ άλλων παρέχει 100 λεπτά δωρεάν ομιλίας μηνιαίως σε κινητά τηλέφωνα όλων των εθνικών δικτύων, Cosmote, Tim, Vodafone και Q-Telecom.

Σε προειδοποιητική απεργία στις 11 Μαΐου θα προχωρήσει η ΟΛΜΕ. Δύο ημέρες αργότερα τα προεδρεία των συλλόγων θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα πραγματοποιήσουν τελικά κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Παράλληλα, εξουσιοδοτήθηκε το δ.σ. της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε άμεση δυναμική κινητοποίηση σε περίπτωση που κατατεθεί στη Βουλή το "απαράδεκτο νομοσχέδιο για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση".