Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( τιμή στις γυναίκες :: 8/3/2006 20:14:10) 

Εκδήλωση - αφιέρωμα γένους… θηλυκού διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης

Τιμή στις γυναίκες

Της ΣΤΕΛΙΝΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ

Η 26χρονη Ε.Κ., που έχασε πριν από δύο χρόνια την όρασή της από μία σπάνια μορφή γλαυκώματος και εργάζεται ως τηλεφωνήτρια στο νοσοκομείο "Ιπποκράτειο", εκμεταλλεύτηκε, όπως χαρακτηριστικά λέει, το δρόμο που της άνοιξε η αναπηρία της, για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Τώρα σπουδάζει νηπιαγωγός στο ΑΠΘ. "Ήταν για μένα μια λαμπρή ευκαιρία, όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό, διότι μέσα από το πρόβλημά μου εκμεταλλευόμενη τις ειδικές εξετάσεις για τα ΑΜΕΑ μπόρεσα να εισαχθώ στη σχολή που ήθελα και τώρα σπουδάζω", λέει η 26χρονη κοπέλα, η οποία ήταν μία από τις εκατοντάδες γυναίκες που παρακολούθησαν χθες την εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η πρύτανης Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ μίλησε για τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία, ενώ βραβεύτηκαν γυναίκες της πόλης: Ολυμπία Γκίμπα-Τζιαμπίρη καθηγήτρια Ιατρικής ΑΠΘ, Κλειώ Νάτση ζωγράφος, Νόρα Λουκίδου μουσικός, Θεοδώρα Αριστοτέλους συνταξιούχος οδηγός ΟΑΣΘ και Ροδάνθη Μπράχου οδηγός ΚΤΕΛ.

Ενα λουλούδι για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα

Χθες το πρωί η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ένα τριαντάφυλλο, ένα ποτήρι κρασί και άφθονες ευχές, τίμησε 317 γυναίκες που εργάζονται καθημερινά για την καθαριότητα της πόλης. Στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Δημητρίου ευχαρίστησε τις γυναίκες, οι οποίες, όπως είπε, "πέρα από το μεροκάματο, πέρα από τη δουλειά τους προσφέρουν πραγματικά τη ζωή τους στην πόλη, δουλεύοντας με χαμηλές θερμοκρασίες με υψηλές θερμοκρασίες κάθε μέρα, Σάββατο και Κυριακή, 365 μέρες το χρόνο". Ο κ. Δημητρίου σχολίασε μάλιστα ότι στο σάρωμα το 60% των εργαζόμενων είναι γυναίκες και τόνισε ότι αποδείχτηκε στην πράξη πως οι γυναίκες κάνουν πιο καλά τη δουλειά τους και συμπεριφέρονται πιο καλά και στις σχέσεις τους με τους δημότες.