Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΝΕΤ, 23.45

Παρασκευή και 12

Ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από τον Μότσαρτ και τον Μάνο Χατζιδάκι και φτάνει στο παλιό ελληνικό τραγούδι, πραγματοποιεί η αποψινή εκπομπή. Συνοδηγοί της Ρίκας Βαγιάννη ο Βασίλης Μαλούχος, ο Περικλής από το Fame Story, η Μάρα Θρασυβουλίδου και ο Γιώργος Νιάρχος. Γκεστ σταρ ο Μάρκελος Νύκτας και το μπαλέτο της Κατερίνας Ροδίου.

ANT1, 21.00

Έχεις γράμμα

Τέσσερις καθημερινές ιστορίες παρουσιάζει απόψε η Αλεξάνδρα Καπελετζή.

TV100, 10.00

Θεσσαλονίκη και κόσμος

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, πρόεδρος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και ο Όθων Πυλαρινός μέλος του δσ του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης συζητούν με τον Άγγελο Κολοκοτρώνη και τη Δέσποινα Μηλιάδου για την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα.

ΕΤ1, 21.00

Η ζωή είναι αλλού

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά τον Ζαν Κλερ, στο μουσείο Γκραν-Παλέ στο Παρίσι και συνομιλούν για την έκθεση "Μελαγχολία-ιδιοφυϊα και τρέλλα στη δύση" που συζητήθηκε σε όλη την Ευρώπη με έντονες εντυπώσεις. Η εκπομπή παρουσιάζει την έκθεση μέσα από τον λόγο του Ζαν Κλερ που φωτίζει την έννοια της μελαγχολίας στην Τέχνη, από την αρχαία ελληνική λέξη (μέλανα-χολή) τον προσδιορισμό του Αριστοτέλη για την μελαγχολία, έως τον τρόπο που ο σύγχρονος σημερινός άνθρωπος εκδηλώνει την μελαγχολία του -κατάθλιψη- στην κοινωνία και ως εκ τούτου και στην τέχνη.

ALTER, 21.00

Lifestyle

Η Μπέττυ Μαγγίρα υποδέχεται στο πλατό την Μαριέττα Χρουσαλά, την Ελισσάβετ Μουτάφη και προσθέτει μια κρητική νότα με την λύρα του Μάνου Πυροβολάκη.