Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Συνέδριο φυσικής αγωγής

Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού διοργανώνει η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος. Το συνέδριο, που θα λάβει χώρα από τις 7 έως τις 9 Απριλίου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", θα περιλαμβάνει ειδικές εισηγήσεις για τη σχολική φυσική αγωγή σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης, την οργάνωση και διοίκηση αθλητικών επιχειρήσεων, την αθλητική διατροφή, τον αθλητισμό για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και για πολλά άλλα θέματα σχετικά με το χώρο του αθλητισμού.

Καλλιτεχνική ημερίδα από το δήμο Αγίου Παύλου

Διημερίδα με θέμα "Ο μύθος και το δράμα: Το ζήτημα της αφηγηματικής παραστατικότητας. Το παράδειγμα του Γκροτόφσκι", διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο ο δήμος Αγίου Παύλου σε συνεργασία με το εργαστήρι έρευνας παραστατικών τεχνών "Alma Kalma". Ομιλητές της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στο δημοτικό ωδείο του δήμου, ήταν ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης και ο κριτικός κινηματογράφου Ιωάννης Φραγκούλης.

"Λυσιστράτη" από το κολέγιο Ανατόλια

Την κωμωδία "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, που πραγματεύεται την προσπάθεια Αθηναίων και Σπαρτιατισσών γυναικών να τερματίσουν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, παρουσίασε ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου του κολεγίου Ανατόλια την περασμένη εβδομάδα. Την επιμέλεια της παράστασης, που συμμετείχαν 29 μαθητές από την γ' γυμνασίου έως την γ' λυκείου, είχε πλειάδα καθηγητών, ενώ τα έσοδα διατέθηκαν στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων "Άγιος Δημήτριος".

Τζαζ συναυλία στο ινστιτούτο Γκαίτε

Πιάνο, κρουστά, σαξόφωνα και κλαρινέτα θα έχουν την τιμητική τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του ινστιτούτου Γκαίτε την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 9 μ.μ. Ο Γκέντερ Σόμερ, ο Σάκης Παπαδημητρίου και ο Φλώρος Φλωρίδης, παλιοί γνώριμοι στα μουσικά μονοπάτια, αποφάσισαν να κάνουν ορισμένες κοινές εμφανίσεις συνδέοντας τις αναμνήσεις τους με τη μουσική πράξη επί σκηνής.

Κυριακή της Ορθοδοξίας

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και παρουσία σύσσωμης της πολιτικής αλλά και δημοτικής αρχής, γιορτάστηκε προχθές στην ιερά μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως η επέτειος της αναστήλωσης των ιερών εικόνων. Επίκεντρο των εορτασμών ο καθεδρικός ιερός ναός του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, στον οποίο τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βαρνάβα. Αμέσως μετά ο ποιμενάρχης της μητρόπολης παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν των προσκεκλημένων στην αίθουσα "Ξενία" εντός του μητροπολιτικού μεγάρου.

Κοπή πίτας της υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή των ανδρών και γυναικών του σώματος αλλά και φίλων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πίτας και ο ετήσιος χορός της υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης σε γνωστό κέντρο της πόλης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ανώτερα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκδήλωση της Panergon Α.Ε.

Η Panergon Α.Ε., μέλος του ομίλου εταιρειών Σφακιανάκη και αντιπρόσωπος της φίρμας φορτηγών αυτοκινήτων Daf Trucks N.V., διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο εκδήλωση για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου Daf XF105 στην ελληνική αγορά. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτελεί τη ναυαρχίδα της φίρμας και οι επαγγελματίες οδηγοί που παρευρέθηκαν στη διήμερη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν και να διαπιστώσουν στην πράξη τα πρωτοποριακά στοιχεία του.

Τα καλλυντικά Molton Brown στη Fena και Fenafresh

Mία από τις πιο γνωστές φίρμες καλλυντικών παγκοσμίως έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να προμηθευτούν οι πελάτες των καταστημάτων Fena και Fenafresh.

Πρόκειται για μία εταιρεία, καλλυντικών η οποία χρησιμοποιεί αγνά υλικά, κυρίως φυτικά, και υπόσχεται την απόλυτη ικανοποίηση και αναζωογόνηση σε αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα της.

Εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλίας "Ελλάς-Κύπρος"

Πραγματοποιήθηκε προχθές με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλίας "Ελλάς-Κύπρος", η οποία έγινε στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης απονεμήθηκαν βραβεία και έπαινοι στους διακριθέντες του πανελληνίου λογοτεχνικού διαγωνισμού διηγήματος με θέμα "Κύπρος χωρίς γραμμές και οδοφράγματα", ενώ το παρών έδωσε πλήθος τοπικών φορέων και πολιτικών.