Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

TV100, 10.00

Θεσσαλονίκη και κόσμος

Ο Σωτήρης Καπετανόπουλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, φιλοξενείται στη σημερινή εκπομπή που παρουσιάζουν ο Άγγελος Κολοκοτρώνης και η Δέσποινα Μηλιάδου.

ANT1, 21.00

Έχεις γράμμα

Η Αλεξάνδρα Καπελετζή ανοίγει τους φακέλους τριών ιστοριών. Μία εξ αυτών αφορά την επιθυμία ενός νέου ταχυδρόμου των ΕΛΤΑ να γνωρίσει έναν παλιό συνάδελφό του.

ET1, 19.00

Hotel Τρίτων

Ο Νίκος Ξανθούλης παρουσιάζει μία από τις πλέον δημοφιλείς όπερες του Μότσαρτ, τον "Ντον Τζιοβάνι", στο πλαίσιο της ενότητας "Μια όπερα, μια στιγμή". Επιπλέον, στη σημερινή εκπομπή προβάλλεται το εικαστικό βίντεο "Guilty or Innocent" του νέου καλλιτέχνη Αντώνη Χριστοδούλου. Ακόμη, ο ιστορικός του κινηματογράφου και σκηνοθέτης Γιώργος Κόρρας αναλύει την ταινία του Ι. Μπέργκμαν "Το πάθος", ταινία-σταθμό στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, με πρωταγωνιστές τη Λιβ Ούλμαν και τον Μαξ Φον Σίντοφ.

Τέλος, ο συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου παρουσιάζει το έργο "Πύρινες γλώσσες" του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Χρήστου. Η ορχήστρα και η χορωδία του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη εκτελούν ζωντανά το σύνθετο αυτό έργο που εκτελείται σπάνια. Οι τηλεθεατές θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να δουν σε μια μοναδική μετάδοση αποσπάσματα ενός μουσικού έργου που, όπως όλα τα έργα του Χρήστου, θέτει σοβαρά μουσικά και φιλοσοφικά θέματα. Το λιμπρέτο του έργου βασίζεται σε κείμενα του Ευαγγελίου.