Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( δεν πήγε σε εκδήλωση από το φόβο επεισοδίων :: 13/3/2006 20:37:42) 

Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Δεν πήγε σε εκδήλωση από το φόβο επεισοδίων

Την απόφαση να μη συμμετάσχει τελικά σε επιστημονική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για αυτό το λόγο, έλαβε χθες η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου.

Αιτία στάθηκε η παρουσία ομάδας πενήντα φοιτητών έξω από την αίθουσα τελετών του ιδρύματος, η οποία σκοπό είχε να διαμαρτυρηθεί για τα τελευταία νομοθετήματα του υπουργείου Παιδείας (αξιολόγηση, ινστιτούτα διά βίου εκπαίδευσης, ΔΟΑΤΑΠ).

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της υπουργού Χάρης Καλούδης, η κ. Γιαννάκου δεν θέλησε να θέσει σε κίνδυνο την όλη εκδήλωση, η οποία γινόταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η υπουργός επρόκειτο να παραβρεθεί με την ιδιότητα τη γιατρού, μιας και η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους δύο Έλληνες νευροχειρούργους που χαρτογράφησαν πρώτοι το 1925 τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν προέρχονται από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και σκοπό είχαν να επιδώσουν στην υπουργό τα ψηφίσματα τριών φοιτητικών συλλόγων (χημικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών και αρχιτεκτόνων).