Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Συνέδριο με θέμα τη νεφρική ανεπάρκεια

Όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τα καινούργια φάρμακα και τις σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, θα παρουσιαστούν στο 4ο διεθνές συνέδριο με θέμα "Παράγοντες κινδύνου και ποιότητα ζωής στη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια", που θα πραγματοποιηθεί από 9-11 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς". Το συνέδριο διοργανώνει το Νεφρολογικό τμήμα της Α' Παθολογικής κλινικής ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΑΠΘ και την European Association of Rehabilitation in Chronic Kidney Diseases.

Δεκαπέντε αξέχαστα χρόνια κατασκηνωτικής εμπειρίας

Τα δεκαπέντε χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στον κατασκηνωτικό χώρο γιόρτασε η Yuppi Camp, που βρίσκεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον 40.000 τετρ. μ. στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, στην Αποθήκη του Μύλου, παρουσία των περισσοτέρων στελεχών της, με τα οποία συνεργάστηκε την περίοδο 1991-2005. Περισσότερα από 300 στελέχη συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους δεσμούς εκτίμησης και φιλίας που συνδέουν διαχρονικά τη Yuppi με τα στελέχη και τους χιλιάδες φίλους της.

"Τι είχαν να δουν τα μάτια μ'!"

Μια ξεχωριστή βραδιά προετοίμασαν οι Καρδιτσιώτες της Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο στο θέατρο "Ανετον", όπου ο πολιτιστικός σύλλογος "Ο Καραϊσκάκης", με την υποστήριξη της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, φιλοξένησε στην πόλη μας το περιφερειακό θέατρο Καρδίτσας, το οποίο παρουσίασε τη σπαρταριστή κωμωδία του Δημήτρη Ρήτα "Τι είχαν να δουν τα μάτια μ'!". Στο σενάριο του έργου, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Δημήτρης Ρήτας περιγράφει και παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο όσα πρωτοφανή, πρωτάκουστα και παράξενα είδε, άκουσε και έπαθε ένας επαρχιώτης όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Αθήνα.

Μαθήματα λογοτεχνίας στο Αριστοτέλειο Κολέγιο

Στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας που διδάσκεται στην α' τάξη δημοτικού του Αριστοτελείου κολεγίου, φιλοξενήθηκε αυτές τις μέρες στην αίθουσα διαλέξεών του η συγγραφέας Άννα Χατζημανώλη. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η μύηση των μικρών μαθητών της α' και β' τάξης δημοτικού στο θαυμαστό κόσμο των βιβλίων και συγκεκριμένα στο είδος της λογοτεχνίας. Οι μαθητές συζήτησαν με τη συγγραφέα πώς μπορούμε να γράψουμε ένα βιβλίο, τους τρόπους με τους οποίους ένα βιβλίο γίνεται πιο ελκυστικό, ώστε τα παιδιά να αποζητούν την παρέα του βιβλίου στον ελεύθερο χρόνο τους, παρά της τηλεόρασης ή του υπολογιστή.