Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ALPHA, 23.50

Αποδείξεις

Ο χώρος της ομορφιάς, που σχεδόν ποτέ δεν έχει ερευνηθεί σε βάθος, είναι το αντικείμενο της αποψινής εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου. Ποιες κατηγορίες καλλυντικών είναι επικίνδυνες για την υγεία μας και ποιες είναι οι ύποπτες ουσίες που περιέχουν τα καλλυντικά, οι οποίες ναι μεν αναγράφονται στη συσκευασία, αλλά είναι αδύνατο να τις ξεχωρίσει εκείνος που δεν έχει γνώσεις χημικού; Σε πόσα σαμπουάν βρέθηκαν ύποπτες χημικές ουσίες; Πόσο επικίνδυνη είναι η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιούμε; Πόσο κινδυνεύουν οι γυναίκες από τη χρήση καλλυντικών; Οι "Αποδείξεις" μπαίνουν στα άδυτα των εργαστηρίων που παρασκευάζουν καλλυντικά και αποκαλύπτουν. Καλεσμένοι στο στούντιο της εκπομπής οι Κατερίνα Τοπάζη, Θεόδωρος Βουκίδης, Νίκος Ψαρράς, Εύα Λάσκαρη και Ιωάννα Σουλιώτη.

ΕΤ1, 00.00

V-DAY: Μέχρι να σταματήσει η βία

Η ιστορία του κινήματος V-DAY ξεκίνησε από μία ιδέα της Ιβ Ένςλερ, συγγραφέα του θεατρικού έργου "Αιδοίων μονόλογοι". Στο τέλος των πρώτων παραστάσεων του έργου, που βασίστηκε σε πραγματικές συνεντεύξεις γυναικών από όλον τον κόσμο, δημιουργούνταν ουρές από γυναίκες που ήθελαν να μοιραστούν μαζί της την προσωπική τους εμπειρία κακοποίησης. Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται αποσπάσματα από τις παραστάσεις, που συνοδεύονται από συνεντεύξεις των γυναικών οι οποίες συμμετείχαν σε αυτές, κάποιες από τις οποίες έχουν πέσει και οι ίδιες θύματα κακοποίησης. Μεταξύ τους και η Τζέιν Φόντα, η Σάλμα Χάγιεκ και η Ρόζι Πέρεζ…

ALPHA, 21.00

Πάμε πακέτο

Τρία πακέτα γεμάτα αναμνήσεις θα ανοιχθούν στην αποψινή εκπομπή, που παρουσιάζει η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Ένα από αυτά επιφυλάσσει μία έκπληξη στη Νατάσσα Ράγιου. Η γνωστή δημοσιογράφος και δημοτική σύμβουλος Πατρέων θα έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν της και θα συγκινηθεί.