Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Σύντομη είδηση

( δεκάδες λαθρομετανάστες εγκαταλείφθηκαν έξω από τη λάρισα ) 

Δεκάδες λαθρομετανάστες εγκαταλείφθηκαν έξω από τη Λάρισα

Άδοξο τέλος είχε χθες το πρωί ταξίδι λαθρομεταναστών, όταν η νταλίκα που τους μετέφερε εντοπίστηκε στο ύψος της Αιγάνης. Ο οδηγός του φορτηγού εγκατέλειψε το ρυμουλκούμενο όχημα με τους λαθρομετανάστες, μόλις πέρασε την Κατερίνη, ενώ το φορτηγό είχε προορισμό σύμφωνα με πληροφορίες την Αθήνα.

Από το όχημα βγήκαν στους δρόμους και τα χωράφια δεκάδες Ιρακινοί λαθρομετανάστες, που προσπαθούσαν να κρυφτούν για να αποφύγουν τη σύλληψη. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, από άνδρες της αστυνομίας είχαν συλληφθεί τουλάχιστον 91 λαθρομετανάστες, που οδηγήθηκαν και κρατούνται στο Α.Τ. Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λαθρομετανάστες, που ξεπερνούν τους εκατό, πέρασαν με βάρκα από την Τουρκία στη χώρα μας και πληρώνοντας 1.000 δολάρια ο καθένας ήλπιζαν να φτάσουν μέχρι την Αθήνα…

Όμως το όνειρό τους "σταμάτησε" στο ύψος της Αιγάνης Λάρισας, καθώς ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος πιθανόν να κατάλαβε ότι εντοπίσθηκε από αστυνομικές δυνάμεις, εγκατέλειψε το ρυμουλκούμενο όχημα μαζί με το φορτίο του, τους λαθρομετανάστες.

Ανάμεσά τους είναι μόνο μία γυναίκα, ενώ κατά τη σύλληψή τους τραυματίστηκε ένας λαθρομετανάστης, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.