Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( επι του πιεστηριου :: 28/1/2006 15:19:17) 

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

- Απόπειρα ανθρωποκτονίας σημειώθηκε αργά προχθές το βράδυ της Παρασκευής στην παραλία της Φούρκας Χαλκιδικής.

Ένας 59χρονος ημεδαπός, μόλις αντιλήφθηκε τη λογομαχία του γιου του με έναν 26χρονο αλλοδαπό, επιτέθηκε στον αλλοδαπό, τραυματίζοντάς τον σοβαρά με μαχαίρι στη θωρακική χώρα.

Ο δράστης συνελήφθη και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου και νοσηλεύεται έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

- Ολιγόωρες, επαναλαμβανόμενες διακοπές στην υδροδότηση, λόγω των προγραμματισμένων εργασιών σύνδεσης νεοκατασκευασθέντος αγωγού ύδρευσης με το υπάρχον δίκτυο, θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου στην οδό Γιαννιτσών (από Κωλέττη έως Μοναστηρίου) και στους κάθετους δρόμους (Κωλέττη, Μαζαράκη, Δάφνης, Χλόης και Δεμέστιχα).

Επίσης, αύριο 30 Ιανουαρίου, από τις 10.00 έως τις 15.00 μ.μ. λόγω προγραμματισμένων εργασιών αντικατάστασης δικλείδων, θα διακοπεί η παροχή νερού στην Κ. Τούμπα στις περιοχές που περικλείονται από τα εξής οικοδομικά τετράγωνα: 1) Αν. Θράκης, Κλεάνθους, Παπάφη, Χουρμούζη, 2) Παπάφη, Κλεάνθους, Βαλτετσίου, Διογένους.

- Αρνητικοί στον ιό της γρίπης των πτηνών είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εθνικών κέντρων αναφοράς γρίπης Νοτίου και Βορείου Ελλάδας οι τρεις λαθρομετανάστες που στο αρχικό τεστ για τον ιό πριν από τρεις ημέρες είχαν βρεθεί θετικοί. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ότι οι συνολικά πέντε λαθρομετανάστες που μπήκαν στις 20 Ιανουαρίου στη χώρα μας κρυμμένοι σε ένα φορτηγό που μετέφερε ψάρια από τη Σμύρνη είχαν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου. Εν τω μεταξύ, στη Ρουμανία μια γυναίκα εισήχθη χθες στο νοσοκομείο με συμπτώματα ύποπτα για τη γρίπη των πτηνών.

- Αερογέφυρα ζωής στήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, για να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη το ήπαρ 65χρονου που έγινε δωρητής οργάνων μετά το θάνατό του από εγκεφαλικό στο νοσοκομείο "Χατζηκώστα". Με C-130 έφτασαν στα Γιάννινα από τη Θεσσαλονίκη χειρουργοί που παρέλαβαν το μόσχευμα, προκειμένου να το μεταμοσχεύσουν σε ασθενή που το είχε απόλυτη ανάγκη. Ωστόσο, το ήπαρ, όταν έγινε βιοψία στο "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο, κρίθηκε ακατάλληλο για κάθε ασθενή. Την ίδια διαδρομή προς Θεσσαλονίκη "ακολούθησαν" και οι κερατοειδείς του δότη, οι οποίοι θα μεταμοσχευτούν από γιατρούς του ΑΧΕΠΑ σε λήπτη την Τετάρτη.

Ταυτόχρονα, οδικώς στάλθηκαν στην Πάτρα για τον ίδιο σκοπό οι νεφροί του δωρητή.

- Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, αλυσίδες θα χρειαστούν όσοι κατευθύνονται από τα Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, προς το Καϊμάκτσαλάν, καθώς και προς τα χιονοδρομικά Σελίου και Τρία Πέντε Πηγάδια. Με αλυσίδες διεξάγεται και η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, καθώς και τμήμα της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.

- Το θάνατο ενός 16χρονου είχε ως τραγική συνέπεια η μετωπική σύγκρουση δυο αυτοκινήτων στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κομοτηνής - Ξυλαγανής Ροδόπης. Ακόμη, από τη σύγκρουση τραυματίσθηκε σοβαρά ο 20χρονος οδηγός ενός αυτοκινήτου και ελαφρά οι επιβάτες του δεύτερου.