Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΔΟΥΝΑΒΗΣ

Διπλωματία γεφυρών

Η κατασκευή μιας γέφυρας, η οποία θα συνδέει τη ρουμανική πόλη Καλαφάτ με τη βουλγαρική Βιντίν, και η λειτουργία δύο γραμμών μικρών πλοίων αποτελούν προτεραιότητες στη συνεργασία μεταξύ Ρουμανίας και Βουλγαρίας, όπως δήλωσαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών έπειτα από συνάντησή τους στο Βουκουρέστι. Αν κατασκευαστεί, θα είναι η δεύτερη γέφυρα που θα συνδέει τις δύο χώρες μέσω του ποταμού Δούναβη. Το συνολικό κόστος του έργου είναι 230 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΙΝΑ

Επαφές Δαλάι Λάμα με Κίνα

Απεσταλμένοι του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα έφτασαν χθες στη Κίνα για μυστικές συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους σχετικά με τη χορήγηση μεγαλύτερης αυτονομίας στη βουδιστική περιοχή. Πρόκειται για τον πέμπτο γύρο των συνομιλιών, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένα αποτελέσματα σε μία διαδικασία, την ύπαρξη της οποίας το Πεκίνο δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα.

ΓΑΛΛΙΑ

Επιστρέφει το Κλεμανσό

Ο Ζακ Σιράκ έδωσε χθες εντολή για τον επαναπατρισμό του αεροπλανοφόρου Κλεμανσό, το οποίο θα υποβαλλόταν σε εργασίες αφαίρεσης του αμιάντου και θα διαλυόταν στην Ινδία. Είχε προηγηθεί απόφαση για αναστολή του απόπλου του προς την Ινδία, ύστερα από προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας τεσσάρων οικολογικών οργανώσεων, που έκαναν λόγο για τους κινδύνους που εγκυμονούσε το πλοίο για το περιβάλλον και την υγεία των Ινδών εργατών, οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με τις εργασίες αφαίρεσης του αμιάντου.

ΙΣΡΑΗΛ - ΓΥΠΕΣ

Ο έρωτας τον άλλαξε…

Ερωτικό δράμα συνταράσσει το Βιβλικό Ζωολογικό Κήπο της Ιερουσαλήμ, καθώς ύστερα από πολύμηνο δεσμό χώρισαν οι δύο αρσενικοί γύπες Ντίσικ και Γεχούντα, που με τη σχέση τους είχαν προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας. Είχαν φτιάξει μαζί μία φωλιά και είχαν μάλιστα αναθρέψει ένα εγκαταλειμμένο πουλάκι. Ωστόσο η εμφάνιση της Μπεατρίς στο ζωολογικό κήπο έφερε το τέλος στο δεσμό τους. Ο Γεχούντα της έδειξε το ενδιαφέρον του και αυτή ανταποκρίθηκε. Έτσι έφτιαξε μαζί της νέα φωλιά, αφήνοντας τον Ντίσικ μόνο.