Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Καμικάζι εναντίον σκιτσογράφων!

Ένας Πακιστανός ιμάμης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προσέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια και ένα αυτοκίνητο σε όποιους σκοτώσουν τους σκιτσογράφους που σχεδίασαν τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ, δήλωσε χθες πως έχει δεχτεί προτάσεις από καμικάζι να εκτελέσουν αυτοί το φετφά του. "Καμικάζι μουτζαχεντίν ήρθαν σε επαφή μαζί μας και είναι έτοιμοι να περάσουν στη δράση. Είναι μαθητές λυκείου και φοιτητές", τόνισε ο ιμάμης Γιούσεφ Κουρέσι. "Τίποτε άλλο από τη θανατική ποινή δεν είναι αποδεκτό για τους σκιτσογράφους", κατέληξε.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

"Είμαστε σε πόλεμο με τους εξτρεμιστές"

Σε πόλεμο με "εμπαθείς" εξτρεμιστές ισλαμιστές βρίσκεται η Βρετανία, όπως υποστήριξε χθες ο υπουργός Άμυνας της χώρας Τζον Ριντ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Daily Express". "Πρόκειται αναμφίβολα για έναν πόλεμο εναντίον του κακού. Το κακό έχει την ίδια φύση, είτε φορά ναζιστική στολή είτε τα χρώματα των Ερυθρών Ταξιαρχιών ή άλλων, όπως του ΙRΑ, στη Βόρεια Ιρλανδία", τόνισε και πρόσθεσε πως "οι σύγχρονοι τρομοκράτες διαθέτουν πρόσβαση στο Ίντερνετ και χημικά και βιολογικά όπλα" και αποτελούν την "απόλυτη απειλή" για τον πολιτισμό και την κοινωνία. Ωστόσο διαχώρισε τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους, που καταλαβαίνουν ότι οι δυτικές ελευθερίες μπορούν να ενσωματωθούν στο μουσουλμανικό πολιτισμό, από τη μειοψηφία εκείνων που "θέλουν να επιστρέψει ο κόσμος στον 7ο αιώνα και να εγκαθιδρύσουν μία απόλυτη δικτατορία, όπου θα υπαγορεύεται σε όλους το τι πρέπει να κάνουν και τι να σκέφτονται".

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Νέο μακελειό από έκρηξη βόμβας

Δύο Αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν και ακόμη δεκατρία άτομα τραυματίστηκαν χθες στο Βόρειο Αφγανιστάν από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε ποδήλατο. Μεταξύ των τραυματιών είναι ένας Γερμανός στρατιώτης της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ISAF. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε αυτοκινητοπομπή Γερμανών στρατιωτών της ISAF στην πόλη Κουντούζ και οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας. Ωστόσο από την Καμπούλ ο εκπρόσωπος της ISAF, αντισυνταγματάρχης Ρικάρντο Κριστόνι, δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδια βόμβα και διευκρίνισε ότι δεν ήταν επίθεση αυτοκτονίας.