Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΙΑΠΩΝΙΑ

Θερμοκρασίες ρεκόρ για τη Γη

Στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο μέσα σε έναν αιώνα έφτασε το 2005 η μέση θερμοκρασία της Γης, εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η οποία προκαλείται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Όπως ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, το 2005 η θερμοκρασία στον πλανήτη ήταν μεγαλύτερη κατά 0,32 βαθμούς Κελσίου από το μέσο όρο σε σχέση με την αντίστοιχη θερμοκρασία που καταγράφηκε ανάμεσα στο 1971 και το 2000. Πρόκειται για τη δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία από το 1891.

ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ

Υποπτος θάνατος στην Ινδονησία

Ένας Ινδονήσιος 15χρονος έχασε τη ζωή του προχθές, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ο θάνατός του οφείλεται στον ιό H5N1, ο οποίος προκαλεί τη γρίπη των πτηνών. Αναμένονται τώρα τα αποτελέσματα από το εργαστήριο του Χογκ Κογκ, στο οποίο έχουν αποσταλεί τα δεδομένα του εφήβου. Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι ο θάνατος του αγοριού επήλθε από τη γρίπη των πτηνών, θα πρόκειται για τον δέκατο πέμπτο θάνατο από την ασθένεια στη χώρα. Αρνητικά πάντως ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τη γρίπη των πτηνών σε τρεις ανθρώπους που νοσηλεύονται στο Χογκ Κογκ, οι οποίοι έφαγαν κοτόπουλο που πιθανόν να είχε μολυνθεί με το θανατηφόρο ιό. Στο μεταξύ, επιστήμονες παρασκεύασαν, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που βασίζεται σε γενετικές παρεμβάσεις, ένα εμβόλιο κατά του ιού Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών, το οποίο είχε θετικά αποτελέσματα στις δοκιμές σε ποντίκια και μπορεί να παραχθεί εύκολα σε μεγάλες ποσότητες σε περίπτωση πανδημίας.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Φόνισσες στα 14 για 150 δολάρια

Δύο 14χρονες Αυστραλές ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν 53χρονο ταξιτζή στους δρόμους του Σίδνεϊ, για να του πάρουν τις εισπράξεις που είχε πάνω του και ανέρχονταν σε 150 δολάρια Αυστραλίας. Οι δύο ανήλικες συνελήφθησαν αργά προχθές το βράδυ καθώς επιχειρούσαν να ληστέψουν έναν περαστικό με την απειλή μαχαιριού. Ο άτυχος ταξιτζής που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, βρέθηκε μισοπεθαμένος σε έναν δρόμο στη συνοικία Καμπραμάτα του Σίδνεϊ και υπέκυψε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.